SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bölgede HES alarmı!

Bölgede HES alarmı!

29 Ocak 2016 Cuma - 10:32




IŞİD'in bilgisayarından örgütün kaos planı çıktı. Yüzde 65’i Karadeniz’de bulunan tüm HES’lerin haritalarını elinde bulunduran örgüt santrallere saldı





4 KİŞİ TUTUKLANDI

Ankara’daki Barış Mitingi’nde IŞİD'in 2 canlı bombayla düzenlediği saldırının ardından örgütün Gaziantep hücresi ortaya çıkarılmıştı. Gaziantep’te yapılan seri operasyonlarda çok sayıda hücre evine ve mühimmat dolu depolara ulaşıldı. Operasyonlarda gözaltına alınan ve Ankara saldırısında rolü olduğu belirlenen 4 kişi de tutuklandı.

ŞİFRE ÇÖZÜLDÜ

Sözde Gaziantep emiri olan ve Ankara saldırısının talimatını veren Yunus Durmaz’ın ise ikamet ettiği eve yapılan baskından kıl payı kurtularak kaçtığı öğrenildi. Polis ekipleri Durmaz’ın bilgisayarına el koydu. Yapılan ayrıntılı incelemede şifreli bir program tespit edildi. Programın şifresi çözülerek IŞİD’in "kaos planı" ortaya çıkarıldı.

DÜŞMAN EDECEKTİ

Örgütün Türkiye’de kimlik temelli Türk-Kürt iç savaşı ile mezhep çatışmalarına yol açacak planlar peşinde olduğu görüldü. Dijital veri incelemesi sonucunda IŞİD’in, Karadeniz Bölgesi de dahil olmak üzere Türkiye’deki tüm HES listesini de tuttuğu belirlendi. Örgütün santrallere saldırarak Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesini birbirine düşman etmeyi planladığı tespit edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap