SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bizim gıdamız hizmet

Bizim gıdamız hizmet

27 Mayıs 2017 Cumartesi - 10:45




Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, belediye başkanlığı süresince yürüttüğü hizmetlerde halkın duasını kazanmayı hedeflediklerini belirtti. Çebi, “Hal





Trabzon Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Görev süresi boyunca yürüttüğü ve bitirdiği projeler hakkında bilgi veren Başkan Çebi, bütün bunları yaparken halkın duasını kazanmayı amaçladıklarını söyledi. Çebi, “Bizim gıdamız hizmet. Hizmetten yorulmuyoruz. Halkımız bize dua ettikçe motive oluyoruz” diye konuştu. Araklı ilçesi olarak Doğu Karadeniz Bölgesi’nin turizm hedefine önemli katkıda bulunduklarını aktaran Çebi, “Bölgemize Arap turist ilgisi yoğun ve biz de Araklı ilçesi olarak buna katkısı olanlar arasındayız” ifadelerini kullandı.

TRABZON AYRICALIKLIDIR

Trabzon’da yaşanan terör olaylarından sonra halkın teröre destek verdiğine dair oluşan iddiaları değerlendiren Çebi, “Kesinlikle katılmıyorum. Trabzon ayrıcalığı olan bir ilimiz. Biz devletine son derece bağlı olan bir iliz. Onun için vatanımıza, milletimize sahibiz. Güçlü bir devletimiz ve milletimiz var. Vatan evladı şehitlerimiz var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Biz de vatanımızı onların bıraktığı şekilde savunmaya ant içtik” şeklinde konuştu.

GÜÇLÜ LİDERLE GÜÇLÜ GELECEK

AK Parti Kongresi’nden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parti başkanlığına tekrar gelmesiyle görevlerine heyecan katarak devam edeceklerini belirten Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, “Karadeniz gazetesi aracılığıyla bütün Araklı ve Türkiye’mizin kamuoyuna selam ve sevgilerimizi sunuyoruz. Yeni bir başlangıcın hemen akabinde sizlerle buluşmaktan gurur duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız AK Partimize geri döndü. Artık bu yeni gelişmeyle beraber icraatlarına da devam edecek olduğunu bildirdi. Biz de bu durumun verdiği mutlulukla heyecanımıza heyecan katarak çalışmaya başladık. Biz insan sevgisi ülke sevgisi ve yönetene olan sevgimizle yolumuza devam ediyoruz. En güçlü dönemimizi de şimdi yaşıyoruz. Buna inanıyoruz. Bunun için de  yüzde 85 oy verdik. Bunun için halkımıza da teşekkür ediyorum. Güçlü liderimizle güçlü bir gelecek için yola devam” şeklinde konuştu.


HEYECANLA BEKLİYORUZ

Daha önce çöp dökme alanı olan yerde gerçekleştirilecek Turup Projesi için çok heyecanlı olduklarını açıklayan Çebi, şöyle konuştu: “Burası eşi emsali bulunmayan çamlarla kaplı, denize 800 metre uzaklığı olan bir alan ve biz göreve geldiğimizde çöplüktü. 2009’da sağ olsun cumhurbaşkanlarımız, başbakan ve bakanlarımız sayesinde burayı çöpten kurtardık. Şimdi orada planlanan bu turistik tesis eyleme geçince çöplük dediğimiz nokta turizmin gözdesi haline gelecek. Yomra’da Shereton Otel’i yapan ve Arap yatırımcılardan oluşan Armada Grup bu işi üstlenecek. Biz her yatırımcıya açığız. Eğer olursa üniversitesi, marinası, at çiftlikleri, otel ve restoranları ve sağlık üzerine yapacakları eğitim merkezleri olacak. Bundan dolayı heyecanla bekliyoruz.”

İSTİHDAMA DA KATKISI VAR

Turizm faaliyetlerinin sürekli hale gelmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Çebi, bu amaçla esnafa yönelik çalışmalar da geliştirdiklerini bildirdi. Çebi, “Bir de Yalıboyu dediğimiz noktada farklı bir Arap yatırımcımız da arsa almış. Orada ne yapabileceği noktasında bize danıştı. Biz de sosyal tesisler yapması anlamında tavsiyelerde bulunduk. Onların da o noktada katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bölgemizde Arap turist ilgisi yoğun. Biz de Araklı ilçesi olarak buna katkısı olanlar arasındayız. Arap turistlerimiz Konakönü dediğimiz bölgemizden daire alıyorlar, arsa alıyorlar. Yani ilçe ticaretine katkıda bulunuyorlar. Yapılan tesislerin istihdama katkısı oluyor. İstihdamın olduğu yerde de göç verme sorunu kalmaz. Turist taleplerinin sürekli hale gelmesi adına birçok faaliyet gerçekleştiriyoruz. Esnafımızla düzenlediğimiz toplantılarda bu konularda eğitim vermemizin yanı sıra uyarılarda bulunuyoruz. Zabıta arkadaşlarımızla denetlemeler yapıyoruz. Mevcut tesislerimizin yenilenmesi anlamında esnafımıza da yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

HAYALDİ GERÇEK OLDU


Başkan Çebi, görev süresince katıldığı projeleri, şu sözlerle anlattı: “Görevde 8 yılımı doldurdum. Karadere Islah Projemiz vardı, burada çalışmalar devam ediyor. En önemli projelerimizden bir tanesi Küçük Sanayi Sitesi hep hayaldi ve biz bunu başardık. 65 dönüm bir arazi üzerine kurduğumuz, eski parayla 65- 70 trilyonla yaptırdığımız sanayi sitemizin açılışını bu yıl yapacağız. Böylece bütün sanayi işletmeleri tek çatı altında toplanacak ve en az 500 kişi istihdam şansı yakalayacak burada. İlçemizi MOBESE ile donattık. TOKİ Konutlarında iki etap tamamladık 3. Etap için proje sunduk. 4 etaplı sahil projemizde yürüyüş yollarının yanı sıra 4. Etaba 5 bin araçlık bir otopark oluşturduk. İlçemizdeki otopark ve trafik sorununu da çözmüş olduk. Düzenleyeceğimiz toplantı ile bunu duyuracağız. Bu otopark alanını ücretsiz olarak halkımızın hizmetine sunacağız.  Araç parkımızı tamamen yeniledik. Balıkhanemizi yeniledik. Çocuk parklarımızı yeniden dizayn ettik.” Yaptığı hizmetlere vatandaşlar tarafından zarar verildiğini aktaran Çebi, “Biz bunlara cezai müeyyide uygulamanın yanı sıra bir de beddua ediyoruz” dedi.

OLMAZSA OLMAZLARIMIZ

Eğitim alanındaki çalışmaları da çok önemsediklerini belirten Araklı Belediye Başkanı Çebi, bu anlamda bağış sağlayanlara da teşekkür etti. Çebi, “Eğitim, sağlık ve sosyal alanlar konusunda da verdiğimiz birçok sözü tuttuk. İlçemize fakülte istemiştik, bunu da sağlamayı başardık. 20162017 eğitim döneminde lojistik meslek yüksekokulu açtık ilçemizde. Şimdi orada bir bölüm daha eklendi. İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü YÖK tarafından onaylandı. 200 öğrenci ile başladık ve bunu bin öğrenciye çıkarma hedefindeyiz. Bu dönem ilk mezuniyet törenini yapıyoruz. Okullarımızın hepsini yeniledik. 200 yataklı İmam Hatip Anadolu Lisemizin açılışı yapıldı. Yüksekokulumuzu yapan Yüksel ve Orhan Öztürk kardeşlere çok teşekkür ediyoruz. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu onlardan ricada bulundu, yeni bir ilkokul inşaatına başladılar. Bu anlamda Araklı’da yaptıkları eğitim ve diğer alanlardaki yatırımlar nedeniyle minnet duyduğumuz iş adamlarımız var. Mesela Saffet Çebi’ye, ilçemize hastane ve farklı yatırımlar yapan hayırsever Bayram Halil Beyefendi’ye teşekkür ediyoruz. Ek olarak Mehmet Ali Derya Beyefendi ilçemize Kur’an kursu yaptı. Hamit Özdağ okullar yaptı. Muhammet Gümüştaş Beyefendi eğitime çok katkı verdi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bunlar bizim olmazsa olmazlarımız” ifadelerini kullandı.

UZUNGÖL AYARINDA OLACAK

Başkan Çebi, Araklı Pazarcık’ta yapılacak olan turistik tesisler için tasarlanan proje hakkında bilgiler verdi. Pazarcık’taki tesisin en güzel şekilde bölge turizmine kazandırılacağını vurgulayan Çebi, şunları aktardı: “İnşallah Sayın Bakanımızın sözünü verdiği gibi orayı da Uzungöl ayarında bir turizm tesisi haline getirme çabasındayız. Pazarcık noktamız bir peyzaj çalışmasıyla beraber içerisinde oteller, göletler, dinlenme ve gezi ve yürüyüş alanlarını da kapsayacak şekilde yapılacak.  Kamplar olması yönünde de düşüncelerimiz var. Çamlar ve temiz havası sayesinde orası insanın doğayla buluşacağı bir nokta olacak. İnsanlar orada kendilerini tazeleyebilecekler.”


AÇIK KAPI ÇALIŞIYORUZ

Çebi, konuşmasına şöyle devam etti: “Hükümet binamız ve belediye binamız için Fiskobirlik’in olduğu alanda 4 dönüm arazi aldık ve orayı kent meydanı yapacağız. Bir de Araklı-Bayburt-Salmankaş yolumuz var. Tüneller yapıldı. Arada kalan 55 km’lik bölümün acilen yapılmasını bekliyoruz. Bunun bize çok fazla katkısı olacak. Tamamlanması halinde biz 1 saatte Bayburt’a gidebileceğiz. Bayburtlu vatandaşlarımız da 1 saatte sahile inebilecekler. Bizim gıdamız hizmet. Hizmetten yorulmuyoruz. Halkımız bize dua ettikçe motive oluyoruz. Açık kapı çalışıyoruz. Her vatandaşımızla bire bir görüşüyoruz. Oluşturduğumuz meclislerle halkımızın sıkıntılarını, geçimsizliklerini gideriyoruz.”

TURİZME ARAKLI DAMGASI

“Trabzon’umuzun Ortahisar’dan sonra ikinci büyük ilçesi olarak 48 bin 600 nüfusla başta eğitime çok önem vererek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Karadeniz Bölgesi’nde de kültür ve turizme çok önem verildiği için bu anlamda çabalıyoruz” diyen Başkan Çebi, “Türkiye’mizin en hızlı ve en başarılı bakanlarından olan Sayın Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyoruz. Şu anda da Merkez Yürütme Kurulu’na seçildiği için kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyoruz. Araklı turizm potansiyeli çok fazla olan bir ilçe ve biz de bu sebeple çok çalışma yaptık. Trabzon Turizm İl Müdürlüğümüz ile beraber Araklı’daki tüm turizm noktalarını belediye olarak ön plana çıkarmaya başladık. Karadere Vadisi’ndeki tarihi köprüleri, hanları, olağanüstü güzellikteki şelaleleri gün yüzüne çıkardık. Buna ek olarak Pazarcık turizm merkezimizi de odak nokta haline getirdik. Sayın Bakanımız sağ olsun bizi kırmadılar. Turizm Haftası programının Pazarcık’ta yapılacak açılış programına teşrif ettiler ve bize bir tesis sözü verdiler” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap