SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Biz insan değil miyiz?

Biz insan değil miyiz?

24 Ekim 2016 Pazartesi - 10:30




Kanuni Bulvarı yol yapımı nedeniyle yolu kesilen Beşirli Mahallesi sakinleri isyan etti. Vatandaşlar 1 yıldır en yakın bakkala bile ölüm korkusuyla gi





TRABZON- Beşirli Mahallesi’nin yukarısından geçen Kanuni Bulvarı yol yapımı nedeniyle yolu kesilen vatandaş isyan etti. Trabzon’un Beşirli Mahallesi’nin yukarısından geçen Kanuni Bulvarı yapımı nedeniyle yolları kapanan insanlar çileden çıktı. Yol yapımı nedeniyle bölgeden geçen viyadük inşaatı için yol trafiğe kapatıldı, vatandaşların geçebileceği kadar alan bırakıldı. Ancak bırakılan yolda hafif kaymalar olarak, yol çatladı ve vatandaşları ölüm korkusu sardı. Mahallede binaların sularının yola akması heyelan tehlikesini kat kat artırıyor.

ÇOCUKLAR İÇİN ENDİŞELİLER

Giriş çıkışların kapalı olduğu mahallede çocuklar okula veya markete gitmek için inşaat alanında yapılan viyadüğün altından veya tahta bir köprünün üstünden geçiyor. Özellikle yağmurlu havalarda çamur deryasına dönen yol tehlike arz ediyor. Yaklaşık bir senedir ulaşımda sıkıntı çeken mahalle sakinleri çocukların hayatından endişe ediyor. İnşaat alanı olan yere çöp döküldüğü için mahalle sakinleri sokak köpeklerinin artışından da şikayetçi.

YAP BİTİR BURAYI

Çocuklarını okula gönderirken korktuğunu söyleyen mahalle sakinlerinden Gülen Köroğlu, “Sahildekiler insan da, buradakiler insan değil mi?” diyerek, yol inşaatının bir an önce bitirilmesini istedi. Köroğlu, “Vatandaş nereden gidecek? Dolmuşumuz yok, aşağıya nasıl ineceğiz? Çocuklarımız çamurların içinden okula veya bakkala gidiyor. Yol kenarına göstermelik barikatlar kurup gittiler. Şurası kopsa, kaysa, çocuklar gitti. Yol yapıyorsun betonu kurdun direğini kurdun, bari bitir burayı. Ambulans burayı bulana kadar hasta ölüyor” dedi.


1 YILDIR BURASI BÖYLE

Mahallede oturan ve öğretmenlik yapan Alper Altıntaş ise, “Yol tamamen kapalı, yaklaşık bir yıldır burada hiçbir çalışma yok. Yeni bir hat çekiyorlar, oradan hat çekildiği için yürüyüş yolu da kapandı. Bizim buradan gidebilmemiz için yürüyerek epey bir alanı dolanmamız lazım. En azından şu alttaki yol yapılsa bir sıkıntı olmayacak. En azından yürüyüş yolu versinler. İnsanlar gidip gelecekler. Aşağı inmek isteyenler bayağı bir yol kat etmek zorunda kalıyor. Markete inmek için 1 kilometre yol dolanıyoruz. Şu çamur sorununa çare olunması lazım” diyerek yetkililere seslendi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap