SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Biz halkız yerli ve milliyiz

Biz halkız yerli ve milliyiz

18 Ekim 2015 Pazar - 09:35




Ankara’da yaşanan patlamada hayatını kaybedenler Trabzon’da anıldı. Fettahoğlu, “Biz yerli ve milliyiz” diyerek Cumhurbaşkanı’nı eleştirdi.





Ankara’da “Emek, Barış, Demokrasi” mitinginde art arda patlayan bombalar nedeniyle ölen 102 vatandaş için patlamanın olduğu saatte Trabzon’da anma etkinliği yapıldı. Trabzon Emek Barış Demokrasi Güçleri üyeleri Trabzon Atatürk Alanı’nda toplandı. “102 canımızı yitirdik” diyen Trabzon Emek Barış Demokrasi Güçleri adına açıklama yapan Nigar Fettahoğlu, “Aramızdan koparılan canlardan biri de bu toprakların yetiştirdiği, yaşamı boyunca eşitlik ve adalet için mücadele eden canımız, kardeşimiz Gökmen Dalmaç’tı. Onu kalbimize gömüp yıldızlara uğurladık. Anısını unutmayacak, mücadelemizde yaşatacağız” diye konuştu. “Türkülerimizle, horonumuzla, halaylarımızla ülkemizdeki yangını söndürmek, barışı ve huzuru tesis etmek için gitmiştik” diyen Fettahoğlu, “Olmadı. Bizi ateşle yaktılar. Canlarımızı aramızdan kopardılar. Bizler onların mücadelesini kaldığı yerden sürdüreceğiz ve ant olsun ki hesabını soracağız” dedi.

ÜSTÜ ÖRTÜLEMEZ

“Hiç kimse faili meçhul diyerek bu katliamı örtbas edemez. Mahkeme kararı çıkararak, yayın yasağı konularak gerçekler ve sorumlular gizlenemez” diyen Fettahoğlu, şöyle devam etti: “Ülkemizin içinde bulunduğu acı tablonun, yaşadığımız katliamın sorumlularını halkımız biliyor. Sorumluları, asker, polis gençlerimizin cenazelerinde ailelerinden yükselen feryatlardan biliyoruz. Sorumluları, bir yarbayın ‘Daha düne kadar barış diyenler neden şimdi sonuna kadar savaş diyorlar’ haykırışından biliyoruz. Sorumluları, tırlar dolusu silahların mezhepçi, cihadist çetelere gönderilişinden biliyoruz. Sorumluları, ülkemiz topraklarının; İncirlik ve Diyarbakır üslerinin NATO güçlerine açılmasından biliyoruz. Sorumluları, ülkemizi içeride ve dışarıda savaş konseptine sokan, Ortadoğu bataklığına sürükleyen politikalardan biliyoruz. Sorumluları 400 vekil tartışmalarından biliyoruz. Sorumluları, toplumu ayrıştırıcı, kamplaştırıcı, ötekileştirici siyaset dilini kullananlardan biliyoruz. Sorumlu saray rejimidir. Sorumlu AKP rejimidir.”

BİZİM GEMİCİKLERİMİZ YOK

Fettahoğlu’nun konuşmaları arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderme de vardı: “Biz halkız. Yerli ve milliyiz. Bizim yurtdışındaki yabancı bankalarda hesaplarımız yok. Bizim ayakkabı kutusuna doldurulmuş dolarlarımız yok. Bizim gemiciklerimiz, şirketlerimiz yok. Bizim her canımız sıkıldığında yurtdışına çıkma olanaklarımız yok. Ama bu topraklara sevgimiz var, bağlılığımız var. İnsanımıza güvenimiz, barışa inancımız var. Sorumluların adalete hesap vermesi için mücadele edeceğiz. Yarım kalan barış türkülerimizi hep birlikte yüreğimizde yitirdiğimiz kardeşlerimizin derin acısı ile ve onların mücadele inancını da yanımıza alarak daha gür sesle söyleyecek; mutlaka ama mutlaka eşitliğin, kardeşliğin, barışın, özgürlüğün ülkesini hep birlikte kuracağız.”

Fatih İSAK


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap