SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Biz elimizden geleni yaptık!

Biz elimizden geleni yaptık!

09 Temmuz 2016 Cumartesi - 11:25




Giresun’da 7 kişinin şehit olduğu kazadan kurtulan yaralı pilot Yüksel Kandemir, konuştu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın ziyaret ettiği Kandemir,





Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Giresun’un Alucra ilçesi yakınlarında askeri helikopterin düşmesi sonucu yaralanan ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören yardımcı pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir’i ziyaret etti. Pilot Kandemir’in babası Aydoğan ve annesi Günay Kandemir ile bir süre sohbet eden Yılmaz, aileye geçmiş olsun dileklerini iletti. Yılmaz, daha sonra yoğun bakım ünitesine geçerek tedavisi devam eden Kandemir ile bir süre sohbet etti.

BAKANDAN TEŞEKKÜR

Yaralı pilota acil şifalar dileyen Bakan Yılmaz, “Bunlar, o büyük kazadan sonra hiçbir şey. Gözlerinden öpüyorum. Hastane personelimize de teşekkür ediyorum. Bizimkiler hep emrinde. Valimiz, komutanımız hepsi emrinde. Ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız. Başbakanımızın da selamı var, gözlerinden öpüyor. Allah’a emanet ol” dedi. Konuşma güçlüğü çeken yaralı pilot üsteğmen Kandemir ise, “Biz elimizden geleni yaptık” ifadesini kullandı. Yaralı pilotun tedavisinin sürdüğü, durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

7 ŞEHİT

Giresun İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Sadettin Şahin, Pilot Yarbay Hilmi Özer, Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun eşi Nuran Doğru, kızı Berrin Doğru, Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ünal Bayhan’ın eşi Didem Bayhan ve Uzman Çavuş Adem Kara’nın eşi Sema Kara kazada şehit olmuşlardı. Ağır hava muhalefetine maruz kalan helikopterde herhangi bir arıza şüphesi de göz ardı edilmezken, ani sisle karşılaşan helikopterin 7-8 dakika boyunca bölgede inecek düz yer aradığı belirtildi. Askeri kaynaklar, Alucra bölgesinin denize bakan tarafında Karadeniz iklimi, İç Anadolu'ya bakan kısmında ise karasal iklim yaşandığına dikkat çekerek, helikopterin düştüğü noktanın iki iklimin karşılaştığı hava sirkülasyonunun sert olduğu bir yer olduğunu belirtiyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap