SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Biyokaçakçıların gözü bizde!

Biyokaçakçıların gözü bizde!

12 Aralık 2015 Cumartesi - 10:10




Doğu Karadeniz Bölgesi’nde aralarında dünyanın en zehirli yılanı olarak bilinen Hopa engereğinin de yer aldığı çok sayıda endemik biyolojik tür biyoka





Bölgede son yıllarda endemik biyolojik türlerin en fazla Almanya, Fransa, Bulgaristan ve Japonya’ya kaçırılmaya çalışıldığını tespit eden Doğa Koruma ve Milli Parklar 12'nci Bölge Müdürlüğü, Kabahatler Kanunu’na göre işlem yapılan biyokaçakçılığın suç kapsamına alınması için çalışma başlattı.

12_26

DÖRT ÜLKENİN GÖZDESİ

Rize Öğretmenevi'nde düzenlenen Biyokaçakçılıkla Mücadele Çalıştayı'na Rize, Trabzon, Artvin, Giresun ve Gümüşhane illerinden gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar görevlileri ile Emniyet ve Jandarma mensupları katıldı. Çalıştayda konuşan Doğa Koruma ve Milli Parklar 12’nci Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Avrupa’nın biyolojik çeşitliliğe sahip en büyük ülkesi olan Türkiye’de Doğu Karadeniz Bölgesi’nin önemli endemik biyolojik türleri bünyesinde barındırdığını söyledi. Son yıllarda endemik biyolojik türlere yönelik kaçakçılık faaliyetlerinin arttığına dikkat çeken Bulut, "Bakanlığımızın yürüttüğü bir çalışma ile biyolojik kaçakçılık Kabahatler Kanunu kapsamından çıkartılıp suç sayılacak. Cezası da tahsil edilmeden kişiler ülkemizi terk edemeyecek" dedi. Bulut, Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki biyokaçakçılık faaliyetlerinde ilk sıralarda yer alan İsrail vatandaşlarının yerini Almanya, Fransa, Bulgaristan ve Japonya’nın aldığını ifade etti.

Mustafa BAYRAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap