SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Biri buna dur demeli

Biri buna dur demeli

28 Haziran 2015 Pazar - 09:09




Kültür, sanat ve spor şehri diye övündüğümüz Trabzon adeta dilenciler şehrine döndü. Her köşede dilenen Suriyeliler vatandaşı canından bezdirdi.





Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu kentte dilenmeyi yasaklarken Trabzon’da böyle bir uygulamanın yapılmamasına vatandaşlar tepki gösterdi.

VATANDAŞ BEZDİ

Trabzon’a yerleşen Suriyeli mültecilerin bir kısmı dilenciliği adeta meslek haline getirdi. Ellerinde "Savaşta yuvam dağıldı, yuvamızı yıktılar. Yiyecek ekmek bile bulamıyoruz. Parklarda yatıyoruz" ve buna benzer sözlerin yazılı olduğu dövizlerle Trabzon sokaklarını mesken tutan Suriyeli dilenciler vatandaşı canından bezdiriyor.

PARALAR SAKLANIYOR

Mesai bitiminden sonra sokaklara çıkan Suriyeli dilenciler vatandaşların yoğun olduğu yerlerin yanı sıra kimi zaman da sakin yerleri tercih ediyor. Bunun sebebi ise dilendiklerini kolluk kuvvetlerinden gizlemeye çalışmaları. Bir zabıta veya polisi gördükleri anda ellerindeki dövizi saklayıp dinleniyormuş gibi yapıyorlar, ya da kalkıp uzaklaşıyorlar.

Yerliler isyanda

Vatandaşın Suriyeli dilencilere yardım etmesi bazı yerli dilencileri de harekete geçirdi ve adeta Suriyeli rolü yapmaya mecbur bıraktı. İşleri aksayan yerli dilenciler de ellerine ‘‘Suriyeliyim’’ yazılı döviz alıp mesleklerine öyle devam etmeye başladı. Ramazan ayını da fırsat bilen bazı dilenciler, özellikle cuma günleri cami önlerinde adeta tezgâh açıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap