SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bir yatakta iki mahkum

Bir yatakta iki mahkum

21 Nisan 2015 Salı - 10:54




8 saatlik istirahat sonrası uyandırılan mahkumun yerine çarşaflar değiştirilerek diğer mahkumun uyutulduğu öğrenildi.





Trabzon’da kapasitesinin üzerinde mahkûm barındıran Bahçecik Kapalı Cezaevi’ndeki hükümlülerin vardiyalı olarak yattıkları ortaya çıktı. 8 saatlik istirahat sonrası uyandırılan mahkumun yerine çarşaflar değiştirilerek diğer mahkumun uyutulduğu öğrenildi.

YETERİNCE DENETİM YOK

 Trabzon’da 600 kapasitesi bulunan Bahçecik Kapalı Cezaevi’ne yığılma olunca mahkûmların vardiyalı yatırıldıkları ortaya çıktı. Aynı koğuşta bir yatağı paylaşan mahkûmların 8 saatlik uykudan sonra yer değiştirdikleri öğrenildi. Trabzon’daki yoğunluktan dolayı başka illere gitmek için dilekçe yazan mahkumların yakınları, cezaevlerinin yeterince denetlenmediğinden yakınarak tepkilerini dile getirdiler.

AÇIK CEZAEVİ DAHA KÖTÜ

Cezası biterek tahliye olan bazı mahkûmlar ise, "Aşırı yoğunluk var ama sonuçta bizler de insanız ve cezamızı bu şekilde çekmeyi hak etmiyoruz. Açık cezaevlerinde durum daha kötü; banyoda, yemekhanede ve koridorda yatan arkadaşlarımız var. Bakanlığın buraları bir an önce denetlemesi ve aşırı yoğunluğu başka illere kaydırarak rahatlatması gerekiyor" dediler. Bu sorunun giderilip giderilmeyeceği ise soru işareti.

Hangi ülkede var?

Bazı mahkum yakınları ise, "Gerek cezaevi yönetimine gerekse Adalet Bakanlığına şartların uygun olmadığını defalarca ilettik. Yakınlarımız zaten işledikleri suçun bedelini ödüyor ancak bu şekilde günde ‘8 saat uyu, ardından kalk diğer mahkum uyusun’, bu hangi ülkede var" dedi.

Kemal BEKTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap