SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Beyaz çayın kilosu ne kadar?

Beyaz çayın kilosu ne kadar?

06 Ocak 2015 Salı - 15:47




Türkiye'de bu yıl ilk kez üretilen beyaz çayın ilk satışı gerçekleşti.





İki özel sektör firmasının ürettiği 70 kilo beyaz çay kilosu 1100 ile 1250 dolar arasında değişen fiyattan satıldı. Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde gerçekleştirilen çay tarımında geçen yıl ilk kez beyaz çay üretimine geçildi. Çaykur ve iki özel firma tarafından başlatılan uygulama ile tomurcuk olarak bilinen çayın üst filizleri üreticiler tarafından elle toplandı ve elde edilen tomurcuklardan Çaykur 575, özel sektör firmaları ise 70 kilo olmak üzere 645 kilo beyaz çay üretti. 

Beyaz çay alabilmek için Çaykur ve Rize Ticaret Borsası'na bine yakın başvuru yapıldı.Çaykur, beyaz çayla ilgili fiyat ve ambalaj araştırmasını sürdürürken iki özel sektör kuruluşu ürettiği 70 kilo beyaz çayı satışa çıkardı. Rize Ticaret Borsası'na başvuran 200 kişiden talebi karşılanan 60 kişiye kilosu 1100 ile 1250 dolar arasında değişen fiyattan 70 kilo beyaz çay satışı gerçekleştirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap