SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Ben bu bakanlara Sayın diyemem

Ben bu bakanlara Sayın diyemem

21 Temmuz 2015 Salı - 10:31




BAĞKUR Emeklileri Şube Başkanı Şerafettin Konak, "Hükümet bizim dediklerimizi yapmazsa Başbakan, Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sağlık Bakanına ‘sayın’





Trabzon BAĞKUR Emeklileri Trabzon Şube Başkanı Şerafettin Konak önemli açıklamalarda bulundu. Sağlıkta yapılan yanlışlar ve emeklilere verilen yüzde 4 buçuk zammı eleştiren Konak, "BAĞKUR emeklilerine maalesef adil davranmıyorlar. Bunu icraatlarıyla gösteriyorlar. En son yüzde 4 buçuk yürekler acısı bir zam yapıldı. Seyyanen 100 TL gülünç bir olay. BAĞKUR emeklileri senelerden beri cebinden çıkartıp primini vermiş kurumdur. Bağkur emeklisi primini öderken yüzde 70’i sosyal güvenlik ve hizmet içindir. Bu, BAĞKUR’luya üvey muamelesi yapmaktır" dedi.

PROTESTO EDİYORUM

Konak, şunları kaydetti: "Sosyal Güvenlik Bakanı diyor ki, BAĞKUR’lu 800 TL maaş alıyor, bu büyük bir paradır. Ben bu bakanı protesto ediyorum. Böyle bir emekli kitlesine böyle laf söylenmez. Biraz kendisine dikkat etsin, aklını başına toplasın. BAĞKUR emeklisi bu memleketin derdini çekmiş, hizmetini vermiş bir kitledir."

DEVLET HASTANESİ KALKINSIN

Konak, "Biz 2005 senesinde sağlık hizmetleri için o zamanın milletvekili Sayın Cevdet Erdöl’ün arkasına takıldık. Rica ettik ve bize güzel bir sağlık hizmeti vermek için teşebbüse geçti. Zamanının başbakanına kadar işi getirdi ve bize güzel hastane, eczanelerde hizmet vermeye devam etti. O zaman özel hastanelerle de anlaşma yaptık. Devlet onlara karşı bir ücret ödüyor. Maalesef son zamanlarda özel hastaneler BAĞKUR emeklisini soymak için elinden geleni yapıyor. Sorduğumuzda biz bir yasa çıkarttık, bu yasaya göre sizden özel hastanelerin para talep etmesi doğuyor. Peki bu yasayı niye çıkarttınız? Eğer bu parayı vereceksek devlet hastanelerine veririz, onları kalkındırırız" dedi.


DOKTORU ÖZELE SÜRÜKLÜYOR

Konak, Başbakan Davutoğlu’na da çağrı yaptı: "Sağlık Bakanı ve sosyal güvenlik bakanının bu memlekete iyi niyetle hizmet edeceğini düşünmüyorum. Bizden parayı alıyorlar doktora vermek için ama devlet hastanelerini sağlık ocaklarına çeviriyorlar. Doktor arkadaşların hepsi mecbur olarak özel hastanelere gidiyorlar. Ben başbakanı uyarıyorum, bunlara bir dikkat ederse, hak edilen ve verilen hizmetlere göre hak ettiği emekleri alırsa biz de ona ‘Sayın Başbakan’ diye hitap ederiz. Yoksa bize böyle davrananlara BAĞKUR emeklileri olarak hiçbir zaman ‘sayın’ demeyi aklımıza getirmeyiz. Sayında olamazlar. Bana 800TL büyük paradır diyen bir sosyal güvenlik bakanına ben şahsen ‘sayın’ diyemem."

Yusuf ARSLAN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap