SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bazı taktı Danıştay'ı takmadı

Bazı taktı Danıştay'ı takmadı

29 Eylül 2017 Cuma - 09:30




Danıştay 13. Mahkemesi’nin ‘yerleşim yerlerine ve eğitim alanlarına dikilen baz istasyonları yasal değildir’ kararının Trabzon’da delindiği dikkatlerd





İNCELEME YAPILMADI

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası’nın yaşam alanlarındaki baz istasyonlarına karşı yürüttüğü hukuk mücadelesi sonucunda Danıştay 13. Mahkemesi’nin baz istasyonları güvenlik sertifikalarının yeniden düzenlenmesi kararına rağmen Trabzon’da hastane çatılarında ve okul bitişiğindeki bazlar ne incelendi ne de kaldırıldı.

KAYIT ALTINDA MI?

Trabzon’da Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin çatısında, özellikle metruk binaların içerisinde ve Yavuz Selim İlkokulu bahçesinin duvar bitişiğindeki baz istasyonları Danıştay kararına rağmen varlığını koruyor. Bu istasyonlar, kayıt altında olup olmadıkları şüphesini doğuruyor.

YASAL DEĞİL!


TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Trabzon Temsilcisi Vildan Özmen, “Danıştay 13. Mahkemesi’nin kararı ile yerleşim yerlerine ve eğitim alanlarına dikilen baz istasyonlarının yasal olmadığı ortaya çıkmıştır. Türkiye’deki istasyon limit değeri, Avusturya’dakinin 62 katıdır. Bu nedenle bu değer düşürülmeli” dedi.

 

RESİM ALTI: Gazipaşa Mahallesi Muhtarı Mustafa Naci Turhan, Yavuz Selim İlkokulu’nun bahçe duvarının hemen bitişiğindeki metruk binada bulunan baz istasyonu hakkında, “Bu yıkık binanın sahibi burada oturmuyor. Baz istasyonundan kira alıyor diye evi de yıkmıyor. Burası okul yanı, çoluk çocuk zarar görüyor, bu baz acilen kaldırılmalı” dedi.

Şükran ATALAR

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap