SON DAKİKA



Haber > Bayburt > Kırklartepe Barajı'nın %12’si tamamlandı!

Kırklartepe Barajı'nın %12’si tamamlandı!

29 Aralık 2017 Cuma - 14:15




Maliyeti 75 milyon olan baraj tamamlandığında 55 bin 380 dekar zirai arazinin modern sistemlerle sulanması sağlanacak





Bayburt'ta yapımı devam eden Kırklartepe Barajı'nda yüzde 12 fiziki gerçekleşme sağlandığı bildirildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Bakanlığın Bayburt'a yaptığı yatırımlarla münbit toprakları suyla buluşturmaya devam ettiği belirtildi.

Bu çerçevede yapımı süren Kırklartepe Barajı'nda çalışmaların hız kesmeden devam ettiği vurgulanan açıklamada, kil çekirdekli kaya dolgu tipinde ve temelden 45 metre yükseklikte inşa edilen, yaklaşık 20 milyon metreküp depolama hacmine sahip barajda yüzde 12 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldığı kaydedildi.Açıklamada, Doğu Karadeniz Gelişim Projesi (DOKAP) kapsamında bulunan Bayburt'ta çalışmaları devam eden ve maliyeti 75 milyon lira civarında olan Kırklartepe Barajı'nın tamamlandığında 55 bin 380 dekar zirai arazinin modern sistemlerle sulanmasının sağlanacağı belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap