SON DAKİKA



Haber > Bayburt > İstihdam seferberliği devam ediyor

İstihdam seferberliği devam ediyor

01 Kasım 2017 Çarşamba - 15:17




Vali Ali Hamza Pehlivan: “İstihdam seferberliğine Bayburt’ta 2139 kişilik katkı sağlandı”





BAYBURT- Bayburt İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantı başlangıcında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülke genelinde başlatılan İstihdam Seferberliği’ne ilişkin tanıtım filmi izlettirildi. Tanıtım filminin ardından toplantının gündemini oluşturan, Ocak - Eylül 2017 Dönemi Çalışmalarının değerlendirilmesi, İstihdam Seferberliği ile Denetim Raporlarının Görüşülmesi ve Onaylanması başlıkları ele alındı.
Vali Pehlivan toplantı sonrası yaptığı açıklamada ilgili kurumlarca yapılan çalışmalar sonucu 2017 yılında 735 kişinin özel, 8 kişinin kamu sektörü olmak üzere toplam 743 kişinin işe yerleştirildiğini, bin 662 kişiye mesleki danışmanlık hizmeti verildiğini ve Toplum Yararına Çalışma Programlarından 2017 yılı itibariyle 2 bin 906 kişinin yararlandırıldığını bildirdi.
Milli İstihdam Seferberliği kapsamında yapılan çalışmalarla Bayburt’un hedeflediği rakamları aştığını bildiren Vali Pehlivan açıklamasında şu bilgileri paylaştı: “Milli İstihdam Seferberliği kapsamında İlimiz 650 kişilik hedef belirleyerek yola çıkmıştı. Bu hedefimiz 2017 yılı Eylül ayı sonu itibari ile geçen yılın aynı dönemine kıyasla istihdam seferberliği teşviklerinden bağımsız olarak 1621 kişilik artı istihdam olarak gerçekleşmiştir. Yine Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğümüz tarafından istihdam seferberliği teşvikleri kapsamında 500 kişilik artı istihdam hedefi belirlenmişti. Bu çalışmalar neticesinde de ilimizde teşviklerden yararlanılarak gerçekleşen artı istihdam sayısı bu güne kadar 195 işyeriyle 518 kişi oldu. Böylelikle ilimizde 2 bin 139 kişilik istihdamla Milli istihdam Seferberliği’ne katkıda bulunmuş olduk. ”
Öğretmen Evi’nde düzenlenen toplantı ilgili konularda yapılan bilgi alış verişi ve değerlendirmelerin arından sona erdi.
Toplantıya Vali Ali Hamza Pehlivan’ın yanı sıra Belediye Başkanı Mete Memiş, Vali Yardımcısı Mutlu Almalı, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcileri katıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap