SON DAKİKA



Haber > Bayburt > Çoruh Nehri haberlerimiz ses getirdi Bakanlık hare

Çoruh Nehri haberlerimiz ses getirdi Bakanlık hare

21 Aralık 2018 Cuma - 14:51




Can ve mal kaybına neden olan onca afete rağmen Bayburt’ta Çoruh Nehri’nin önce adını değiştirip sonra nehir yatağının için yürüyüş yolu yapanlara Bak





Karadeniz // Özel / Meryem AKGÜN Bayburt’ta Çoruh Nehri’nin yatağı daraltılarak, nehrin yatağı içine yapılmak istenen sosyal donatı alanlarını Karadeniz Gazetesi olarak dile getirmiş yapılan projenin olası bir afete davetiye çıkardığını yazmıştık. 2016 yılında yapımına başlanılan ‘Çoruh Projesi’ yaşanan onca doğal afetten sonra ders çıkartılmasının aksine proje kapsamında Çoruh Nehri'nin iki kenarı yaklaşık 7’şer metre doldurulup, mevcut nehir yatağı daraltılıyor. Nehir yatağının ortasında kazı yapılarak, Çoruh Nehri, beton bir kanalın içine hapsediliyor ve nehrin içine yürüyüş parkuru ile oturma alanları yapılıyor ve tüm bunlar Çoruh Nehri’nin adı değiştirilip ‘Yıldırım Çayı’ yapılarak yapılıyordu ki mevzuat yönünden herhangi bir sorun çıkmasın.

BAKANLIK EL KOYDU

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise geçtiğimiz günlerde “Dere güzergahı üzerinde yapılaşmalara, mevcut yapıların burada yaşamasına müsaade etmeyeceğiz. Çünkü vatandaşımızın canı, malı bize emanet. Bizim bir canımızı kaybetmemiz mi önemli oradaki dere üzerindeki bina mı önemli? Bizim için can önemli” açıklamasını yaparak gönüllere su serpmişti. Yapılan projeyi de Bakan Kurum’un açıklamalarını da iki ayrı haber olarak okuyucularımızla paylaşmıştık. Yaptığımız haberler ses getirdi ve projeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığının el koyduğunu öğrendik. Yürütülmekte olan projeye karşı çıkan Bayburtlu Nail Şermet, “Karadeniz Gazetesi sayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sesimizi duyurduk. Bakanlık el koydu. Çoruh Nehri katliamı durduruldu” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap