SON DAKİKA



Haber > Bayburt > Bu fotoğraflar Türkiye'de çekildi: Nisan ayında iki insan boyu kar

Bu fotoğraflar Türkiye'de çekildi: Nisan ayında iki insan boyu kar

20 Nisan 2022 Çarşamba - 13:59




Bayburt-Trabzon arasında yoğun kar yağışı nedeniyle yılın yaklaşık 5 ayı ulaşıma kapalı olan karayolunda karla mücadele çalışmaları sürüyor.





Trafik yoğunluğunun azlığı ve kar yağışı nedeniyle sonbahar ve ilkbahar arasında yaklaşık 5 ay süreyle ulaşıma kapalı tutulan Soğanlı Dağı güzergahındaki yolda aralıklı karla mücadele çalışmaları sürüyor.

Ekipler, Bayburt-Trabzon arasında 3 bin 500 metre yükseklikteki bölgede kar kalınlığının yer yer 6 metreyi bulduğu yollarda ulaşımı yeniden sağlamak için iş makineleriyle çalışmalarını yürütüyor.

Karla mücadele ekibi, bağlantı yollarının yanı sıra kışın yoğun kar nedeniyle ulaşıma kapanan yaylalara da vatandaşların ulaşabilmesi için bölgede çalışma sürdürüyor.

Yaz aylarında özellikle doğa tutkunlarının uğrak yeri olan Soğanlı Dağlarının dik yamaçları arasındaki Aygır Gölü, Balıklı Göl, Dipsiz Göl, İkiz Göller, Kara Göl, Sarıçiçek Gölü ile Pirömer Gölü’nün yer aldığı güzergahta ekipler Haziran ayına kadar karla mücadele çalışması gerçekleştirecek.

 

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap