SON DAKİKA



Haber > Bayburt > Bayburt'ta şehitler için saygı yürüyüşü gerçekleştirildi

Bayburt'ta şehitler için saygı yürüyüşü gerçekleştirildi

27 Aralık 2023 Çarşamba - 10:51




Üç gün önce 12 askerin şehit olması dolayısıyla Bayburt'ta 'Şehitlere Saygı Yürüyüşü' gerçekleştirildi.





Bayburt Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve çeşitli öğrenci topluluklarının koordinasyonunda 'Şehitlere Saygı Yürüyüşü' gerçekleştirildi. "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Vatan Sana Canım Feda" sloganları eşliğinde, rektörlük binası önünden başlayan yürüyüş, Mustafa Köseoğlu Camii önünde sona erdi. Binlerce katılımcı, Türk bayraklarıyla bu etkinlikte yer alarak, teröre lanet okudu ve şehitler için dualar etti.

Yürüyüşün sonunda bir konuşma yapan Bayburt Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ömer Faruk Turan, "Bugün burada, omuz omuza yürüyüşümüzle şehitlerimize olan minnet ve şükranımızı ifade ediyoruz. Şehitlerimizin ailelerine ve tüm milletimize baş sağlığı diliyor, terörle mücadelede gösterdikleri kararlılık için güvenlik güçlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Şehitler ölmez, vatan bölünmez" dedi.

Nasrullah Hacımüftüoğlu'nun cami bahçesinde kıldırdığı gıyabi cenaze namazının ardından, şehitlerin ruhları için dualar edildi. Üniversite öğrencisi Hanife Şimşek, şehit ailelerine olan desteğini ifade ederek, "Şehitlerimiz sayesinde huzurlu uyuyabiliyoruz. Onlar için elimizden geleni yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Esra Yaramış, "Şehitleri unutmayalım, unutturmayalım" diyerek, üç gün önce kaybedilen 12 vatan evladının anısına duyduğu üzüntü ve gururu dile getirdi. Emre Karaçay ise, "Bu yürüyüşle şehitlerimizin acısını ve tepkimizi göstermek istedik. Hüseyin Nihal Atsız'ın dediği gibi, 'Kahramanlar can verir, yurdu yaşatmak için.' Şehitlerimizi anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap