SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Başoba Köyü'nde Hamsi Şenliği

Başoba Köyü'nde Hamsi Şenliği

02 Şubat 2016 Salı - 10:52




Hopa Başoba köyü Muhtarı Ertan Yenigül: ”Köyümüzün tanıtımı için hamsi şenliği yaptık.”





Artvin’in Hopaya bağlı, şehir merkezinden 12 Km. uzaklıktaki köyü olan Başoba köyü Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Hamsi Şenliği düzenledi. Büyük ilgi gören Hamsi Şenliği’ne Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, İlçe jandarma Komutanı Üsteğmen Musa Ceylan, İl Genel Meclis Üyesi Hüsnü Çakır, Akparti İlçe Başkanı İlyas Güven ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdiler. Kaymakam Özkan, “Köylerimizi devamlı gezerek muhtarlarımızla birlikte köylerin sorunlarını yerinde görüyoruz. Amacımız köylerimiz hakkında bilgi sahibi olarak sorunların çözümlerini bulmak Başoba köyü eğitim, kültür ve dayanışma derneğinin düzenlemiş olduğu hamsi şenliği etkinliğine de katılmış olduk. Köyün tanıtımı için böyle etkinliklerin yapılması elbette ki güzel bir etkendir” dedi.

Başoba köyü Muhtarı Ertan Yenigül ve Başoba köyü Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Selim Serkan Yağcı yaptıkları açıklamada “Başoba köyü Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği olarak ilkini düzenlemiş olduğumuz Hamsi şenliği büyük ilgi gördü. Hopa Kaymakamımız Sayın Mehmet Ali Özkan, İlçe jandarma Komutanı Üsteğmen sayın Musa Ceylan, İl Genel Meclis Üyesi Hüsnü Çakır, Ak Parti İlçe Başkanı İlyas Güven, Sivil Toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda dışarıdan gelen yaklaşık 800 kişi ve köy halkı katılım gösterdiler. Devlet büyüklerimizin köyümüze gelerek bizlerle ilgilenmeleri ve sorunlarımızı dinlemeleri bizleri çok mutlu etti. Şenliğimize katılım gösteren Başta Kaymakamımız ve konuklarımıza teşekkür ediyoruz” dediler. Birinci Başoba Hamsi Şenliği’nde hamsi yeme partisi bittikten sonra tulum eşliğinde şenliğe katılan konuklar büyük halkalar oluşturarak, kar yağışını bile aldırmadan büyük coşku içinde halaylar çektiler, horon oynayarak şenliğin tadını çıkardılar.

Turan ŞENTÜRK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap