SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Başkan Yakar çalışıyor

Başkan Yakar çalışıyor

16 Haziran 2015 Salı - 09:51








Genel siyasette kaos devam ediyor. Hükümet mi kurulur? Erken seçim mi olur? Şimdi bir de yeni tabirle seçim mi tekrarlanır? Bilen yok! Bu çok bilinmeyenli denklem bir süre daha devam edecek gibi. Konuyla ilgili bizim de fikrimiz olmakla, “Şimdilik bizi aşar” diyelim ve biraz daha yakınımıza, yerel siyasete bir göz atalım. Müsaadenizle bu hafta Bulancak Belediyesi’nden ve Belediye Başkanı Sayın Recep Yakar’dan bahsetmek istiyorum. Geçen bir yılı aşkın sürenin ardından geriye dönüp baktığımızda; Bulancak’ta çok şeyin değiştiğini ya da çok yakında hızla değişeceğini söyleyebiliriz. Sayın Yakar, hakkındaki her türlü olumsuz öngörüleri ve düşünceleri yıkarak, öyle bir çalışma temposu ve hizmet yarışına girdi ki, herkesi şaşırttı.

Öncelikle belediyenin atıl ya da verimsiz hale gelen durumdaki tesislerini yeniden faal hale getirdi. Neredeyse kapanma noktasına gelen ve çöp deposu olarak kullanılan belediye şantiyesi modern bir tesise dönüşerek; kum, çakıl, parke ve asfalt imal ediyor. Öncelik belediyenin ihtiyaçlarını karşılamak olmakla birlikte, dışarı satışlarla da kısa vadede ciddi gelirler sağlayacak hale geldi/gelecek.

Yine şantiyede kurulan beton santraliyle çok önemli bir aşama daha kaydedilmiş olacak. Beton santrali için alınan iki mikser ve bir pompa aracı da Bulancak’a gelerek hizmete hazır hale getirildi. Daha önce alınan itfaiye ve diğer hizmet araçlarıyla filosunu yenileyen belediye Bulancak’ın her yerinde çalışıyor. Bu yoğun çalışmalar şimdilik güzel görüntü vermese de bittiğinde çok güzel olacak. Devam eden içme suyu ve kanalizasyon altyapısı çalışmaları hızla sürüyor. Bittiğinde üst yapı çalışmalarıyla birlikte ortaya çıkacak ‘güzel bir Bulancak’ görüntüsü, çekilen sıkıntıları unutturacaktır. Tarihinde ilk kez sıcak asfaltla tanışacak Bulancak caddeleri için de hazırlıklar son aşamasında.

Acısu Caddesi’nin asfaltı tamamlandı. Eski tuğla fabrikası-İncüvez Deresi arası düzenleme ve asfaltlama çalışmaları sürüyor. Alt yapı çalışmaları bittikçe diğer ana caddeler de sıcak asfalt kaplamasıyla çok daha modern ve kullanışlı hale gelecek. Birçok mahallede yeni cadde düzenlemeleri ve semt çocuk parkları yenilemeleri hızla sürüyor. Bunun yanında sosyal projelerle ve sürekli halkın içinde olmasıyla dikkat çeken Başkan Yakar, kısa zamanda ezber bozan bir yönetim sergileyerek, herkesin sevgi ve saygısını kazanmayı başardı.

İşe hızlı başlayan Başkan Yakar, öyle kolay kolay da duracağa benzemiyor. Sadece düşünen ya da planlayan değil, düşündüklerini ve planladıklarını hızla hayata geçiren Başkan Yakar, daha ilk dönemi dolmadan Bulancak’ta çok şeyi değiştirecek gibi... Aslında çalışılmaması durumunda şaşırmamız gerekirken, çalışılınca şaşıran bir toplum olarak Sayın Başkan’ın bu çalışkanlığı da hepimizi şaşırtıyor. Umarım Başkan Yakar bizi şaşırtmaya devam eder...


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap