SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Başarının sonu hiç yoktur!

Başarının sonu hiç yoktur!

07 Şubat 2017 Salı - 08:55




Başarılı iş adamı ve siyasetçi Çolak, arkadaşımız Erkan Başkıran’a ticaretten turizme ve siyasete kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.





Kadir Başat Çolak kimdir?

Giresun’un Bulancak ilçesinde doğdum. İlk ve ortaokulu ilçemde, liseyi ise Giresun ve Samsun’da okudum. KTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü tamamladıktan vatani görevimi yaptım. Giresun’da bir süre Plan Proje Taahhüt üzerine işler yaptım. Ardından SIEMENS’te çalıştım, Trabzon Bölge Müdürlüğü görevini yaptım. Ardından KOMTEL Elektronik’i kurarak SIEMENS’in çözüm ortağı oldum. Elektronik üretime devam ediyoruz. Katı, sıvı ve gaz yakıtlı kazanların kontrol panolarını üretiyoruz. Ayrıca Trabzon havaalanı karşısında Üçkale isminde otel ve restoranımız var, ayrıca inşaat işlerimizi sürdürüyoruz. Evli ve 2 kız babasıyım.

Giresun’un yetiştirdiği başarılı iş adamı ve siyasetçi Kadir Başat Çolak, büyükşehirlerdeki iş adamlarını bölgeye çekmenin yollarını sıraladı: “Cazip imkanlar sağlanması şartıyla buraya yatırım yapmaları adına teşvik edilmeliler. Ardından teşvikler çıkarılarak destek olunmalı. En önemlisi, nitelikli elemanlar yetiştirmek. Yoksa gelse bile hemen kaçar.

MUHALEFET ŞART AMA…

Millet adına ikaz etmek, çok önemli ve gerekli! Muhalefet ama her şeye de muhalif olunmaz. Yapılan güzel şeyleri de görüp olumlu konuşmak lazım. Beğenmedikleri konular da zaten eleştiriler, hızlı bir şekilde yapılmaktadır. Güzel yapılan işlerin eleştirilmesi bence muhalefet değil, çekememezliktir. Bir konuyu eleştirirken, karşı fikir ve çözüm yolu da sunmalısın. Böyle fikir üreten muhalefet asıl muhalefettir ve böylesi gereklidir. Aksi halde ciddiye alınmazlar. Günlük yaşantımızda da bu durum pek farklı değildir. Sürekli eleştiren fakat hayatta hiçbir şey yapmayan insanlar da diğer insanlar tarafından ciddiye alınmazlar.


İYİNİN DAHA İYİSİ VARDIR!

Yerel yönetim anlamında seçilen arkadaşlarımız ellerinden gelen çabayı göstermektedir. Fakat başarının sonu yoktur. İyinin daha iyisi vardır. Halkın beklentileri vardır. Bunlara yerel yönetimlerin vereceği cevap, icraatla olmalıdır. Yerel yönetim kadrosu kendi kişisel çıkarlarından çok vatandaşın çıkarlarını ön plana çıkarmalıdır. Yapılan her bir icraatın toplu menfaate yönelik sonuçları olmalıdır. Her şeye rağmen Bulancak ilçe olarak güzel ve sürekli gelişen, büyüyen bir ilçedir. Bunun için Bulancaklı olarak bizlerin de elimizden gelen desteği Bulancak için vermemiz gerekmektedir.

SPOR KULÜPLERİ O ŞEHRİN HEYECANIDIR

Giresunspor birkaç yıldır 1. ligde başarılı sonuçlar alıyor, sağlam adımlarla geliyor. Temennimiz Süper Lig’e çıkmasıdır. Süper Lig’e çıktıktan sonra da kalıcı olmasını ve eski yıllarda olduğu gibi bir marka değerinin olmasını diliyorum. Bu konuda üzerimize düşen neyse yapmaya tabi ki hazırım. Bulancakspor’a gelince, daha önceki yıllarda başarılı bir kulüp vardı. Fakat anladığım kadarıyla iyi yönetilemediği için bugün bu duruma düşmüştür. Spor kulüpleri o şehrin heyecanıdır, rengidir. Fakat sportif başarı şarttır. Başarı olmayınca destek azalacaktır, desteksiz hiçbir oluşum da başarılı olamayacaktır. Şu an için yerel yönetiminde desteğiyle tekrar bir canlanma eskiye dönme süreci yaşanmaktadır, bu tabiî ki çok da kolay olmayacaktır.

ÜRETMEK, ÜRETMEK, ÜRETMEK ÜRETMEK!


İş hayatımız sürekli üretmek, üretmek, üretmek üzerine kuruludur. Şahsımı en çok mutlu eden şey yeni bir ürünü ortaya çıkardıktan sonra onun müşteri tarafından talep görüp satılması, sonrasında da müşterilerin memnuniyetlerini ifade etmeleridir. Aynı durum diğer sektörler için de geçerlidir. Restoranda yemeğin, inşaatta üretilen dairelerin beğenilmesi gibi. İşte bunlar üretenin gıdasıdır. Tabii yapıcı eleştirilerde; daha iyiyi yakalamak adına her zaman için gereklidir.

AK PARTİ İLE ÖZGÜVEN GELDİ!

2011 genel seçimlerinde AK Parti’den Giresun aday adayı oldum. Bunun dışında birçok siyasi toplantıya ve Siyaset Akademisine katıldım. Hayatım boyunca hiçbir görevden kaçmadım, aldığım görevlerden de şu ana kadar yüzümün akıyla çıktım, çıkmaya da devam edeceğim. Ülkeme, şehrime faydalı olabilecek her türlü olayın içinde yer alırım, asla geri adım atmam.

İYİ Kİ YAPILDI

Ordu-Giresun Havaalanı gerekli bir yatırımdı. Yapılması çok iyi oldu. İki ilden büyük şehirlerimizde ve yurtdışında çok insanımız yaşamaktadır. Bunların gidiş gelişleri kolaylaşmıştır. Özel günlerde gelmek istediklerinde kolayca gelip dönebilmektedirler. Zaman kazancının dışında olayın ekonomik boyutu da vardır. Sanayi yatırımı yapılması durumunda yollar artık kısaldığı için iş toplantılarına gelmek isteyen iş adamları için seyahat kolaylığı sağlanmıştır.


EZİLİP BÜZÜLMEYEN BİR LİDER

AK Parti hükümeti ana başlıklar ile söyleyecek olursak en çok sağlıkta, ulaşımda ve maliye konularında başarılı olmuştur. AK Parti ile millet özgüven kazanmıştır, bu önemli bir nokta. Biz Kurtuluş Savaşını o kadar yoklular içinde kendi özgüvenimizle kazandık. Fakat ilerleyen yıllarda milletin özgüveni elinden alındı. Millet ilk defa diğer devletler başkanları karşısında dik duran, ezilip büzülmeyen bir lider, bir parti gördü. Biz her şeyi yapabiliriz ama öz güvenimizde bir eksiklik vardı.

NEDEN AK PARTİ?

Sürekli soruyorlar, ‘Neden AK Parti?’ diye. Hayat felsefem bellidir: Üretmek. AK Parti de her şeye, tüm zorluklara rağmen üreten bir partidir. Çok çalışan, çok üretenler, o kadar toplantılar ve öngörülere rağmen süreçte hatalar yapmaktadırlar, bu hataların çoğu yolda giderken düzeltilmektedir. Bu bağlamda Türkiye’miz için çok iş yapan, sürekli üretmeye çalışan AK Parti’de de hatalar olabilir. Önemli olan, bu hataları kısa sürede fark edip telafi edebilmektir. Önemli olan niyetler ve amellerdir. Ben bunun halisane olduğunu düşünüyorum. Allah kim olursa olsun niyeti halis olanların yollarını her daim açık eylesin, rızıklarını bol versin. Neden AK Parti sorusunun somut cevapları var:

1) 65 yaş ve üzeri emekliler toplu ulaşımda ücretsiz faydalandığı için,


2) Türkiye’nin ulaşım sorununun çözümü için yapılan hızlı hamleler için,

3) Sağlık reformları için,

4) IMF’ye olan bağlılığımızı ortadan kaldırdığı için,

5) Eğitimde yaptığı ve yapmaya çalıştığı hamleler için,

6) Kadınların doğum sonrasındaki analık görevlerini daha iyi yapabilmeleri için getirilen kolaylıklar için,


7) Acil durumda Devlet/Özel hastane farkı olmaksızın tedavi edilebildiğimiz için,

8) Birçok ilde havaalanı yapıp daha önce uçak nedir bilmeyen halkımızın çoğunluğunun havayolu ile tanışıp konforlu ulaşımını sağladığı için,

9) Kolay ilaç alınabildiği için,

10) Paramızdan gereksiz sıfırları attığı için,

11) Her yönüyle bizden olduğu için. Bizim gibi görünüp de bizden olmayanlardan çok çekti bu millet.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap