SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Barajı aşamazsa kıyamet kopmaz

Barajı aşamazsa kıyamet kopmaz

23 Mayıs 2015 Cumartesi - 19:23




Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, seçim çalışmalarına devam ettiği Ordu’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.





Numan Kurtulmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, HDP'nin Doğu ve Güneydoğu halkını tehdit etmesini asla kabul edilmeyeceğini belirterek, "HDP'nin bölge insanına baskı ve tehditlerine en iyi cevabı verecek olanlar Kürt kardeşlerimizdir. Kürt kardeşlerimiz, bölge halkımız bu tehditlere sandıkta gerekli cevabı verir" diye konuştu.Demokrasilerde herkesin kendine uygun partiyi seçtiğini, çoğunluğun hangi partiyi seçerse onun iktidar olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, HDP'nin yanlış yolda olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, HDP'nin barajı aşıp aşmaması konusunda ise şunları kaydetti: "Bu oyunun kurallarını biz koymadık. Karşı olmamıza rağmen maalesef barajlar Türkiye'de devam etti. Bugün baraja karşı olan, diyelim ki HDP. 30 Eylül 2013'te Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakanken ‘Gelin dar bölge sistemi yapalım, barajı sıfırlayım' dedi. Bu teklife niçin olumlu bir cevap vermedi muhalefet partileri. Eğer 2013'te bunu yapsaydık şu anda barajın olmadığı seçimle gidecektik. Şimdi bir oyun oynanıyor. Bu oyunun kuralları belli, tahmini belli. Diyelim ki futbol oynuyorsunuz maçın 50. dakikasına gelmişsiniz. Takımlardan biri diyor ki ben artık bu futbol oyununu ayakla oynamayacağım, elle oynayacağım diyor. Böyle bir şey olmaz. Bunu yapacaklarına otursunlar gerçekten demokrasiye inandıklarını göstersinler. Gerçekten terörle aralarına büyük bir mesafe koyduklarını göstersinler. Gerçekten baskının, şantajın tehdit altında tutmanın demokrasiye aykırı olduğunu açıkça ifade etsinler. Sadece dar bir bölgenin partisi değil bütün Türkiye'nin partisi olduklarını göstersinler.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap