SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bal tasında zehir veriyorlar

Bal tasında zehir veriyorlar

09 Şubat 2013 Cumartesi - 08:48




Milli Eğitim Bakanlığının Kamu-Özel ortaklığıyla hayata geçirmeyi planladığı “Eğitim Kampüsleri’nin ayrıntıları netleşmeye başladı.





Plana göre Trabzon’da Anadolu, Fen, Sosyal Bilimler ve Meslek Lisesi gibi toplam 21 okulun bir bölümü şehrin dışında oluşturulacak 100 bin metrekare alanlar üzerlerinde tasarlanacak kampüslere taşınacak. Yeni uygulanacak olan projeye ise ilk tepki KESK Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci’den geldi. İkinci, "Okul kampüsleri projesi ile okulların şehir dışını çıkarılması ve çok sayıda okulun bu kampus içinde yer alması söz konusudur. Yemekhane, yüzme havuzu, spor salonu, çok amaçlı salon, kütüphane, yurt, laboratuvar gibi alanlar paylaşılacağı ve toplu ulaşım sağlanacak. Kampüs içerisinde tüm okullar için ihtiyaç duyulan personel ortak kullanılacak" dedi. Bugün ilimizde 40 binin üzerinde ortaöğretime devam eden öğrenci olduğunu belirten İkinci, "İlimiz genelinde 21 tane lise düzeyinde eğitim kurumu bulunmaktadır. okul kampusları hayata geçirildiğinde ortaya devasa bir ulaşım sorunu ve maliyeti ortaya çıkacaktır. Öğrencilerimiz kampus içerisinde yemekhane, spor salonu, çok amaçlı salon, kütüphane, yüzme havuzu gibi tesislerden ücret karşılığı yararlanacak. Tıpkı sağlık alanında olduğu gibi başlangıçta küçük rakamlar söz konusu olacak. Ancak eğitim sistemi zamanla tamamen öğrenci ve velilerin finanse ettiği bir sistem haline gelecek. Bu projenin kamuda işgüvencesini ortadan kaldırmaya yönelik çalışma ile ilişkisi ortadadır. Hükümet tamamen kamuyu tasfiye etmektedir. Parası olanın okuyacağı ve eğitim hakkından yararlanacağı bir Türkiye istemektedir. Yurttaş yerine müşteri, okul yerine ticarethane, kamu yararı yerine kar-zarar hesabı esas alınmaktadır" ifadelerini kullandı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap