SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bal rekoltesi ne durumda?

Bal rekoltesi ne durumda?

23 Eylül 2014 Salı - 16:00




Arıcılık sezonunu tamamlamaya çalışan Giresunlu arıcılar, yaz başında yaşanan ayı zayiatından sonra yaklaşık 20 gündür arı kuşlarıyla mücadele ettikle





Giresun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kubilay Elevli, arı kuşlarının bu sene yabani arının azalmasından kovan arılarına saldırdığını söyledi. Giresun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kubilay Elevli yaptığı açıklamada “Bu sezon arıcılık ve tarımsal açıdan çok kötü geçti. 30 Martta yağan kar bitkileri, açılmış çiçekleri yok etti. Mart ayında kovan içinde 80 bine ulaşan arı miktarı bir anda 20 bine düştü. Sezona çok kötü başladık. Şu anda sezonu tamamladık yavaş yavaş dağdan iniyoruz. Şimdi de arı kuşlarıyla mücadele ediyoruz. Bu sene yaban arıları ve eşek arılarının miktarı çok azaldı. Böylelikle bu hayvanlardan beslenen arı kuşları 20-25 gündür tüm ülkeyi, tüm arıcıları işgal etmiş durumda. Şuanda özellikle ana arı üreticiliği yapan arıcılarımızın mükemmel derecede zayiatları var. 10 bin arı üretecek olan çiftleşmeye çıkan arıları arı kuşları yedi. Arılarda artık kovandan dışarı çıkamıyor. Kovanın içinde temizlik ve sonbahar bakımı yapamıyoruz. Arı kuşları saldırıyorlar. Şu anda arı kuşlarıyla mücadelemiz başladı. Yaz başlarken ayılardan dolayı zayiat yaşadık. Ayıdan sonra şimdi de arı kuşu zayiatı yaşıyoruz. Şuanda mevcut arı sayısı azaldı. Arı kovandan kafasını çıkardığı an kuş yiyor. Bir arı kuşu günde ortalama 250-300 arı yiyor. Kuşu tüfekle vurmaya çalışıyoruz, tenekeyle gürültü çıkarıyoruz ama o kadar açlar ki baş edemiyoruz. Arı kuşu ayıdan daha fazla zayiat vermeye başladı. 2014 afetle başladı, afetle devam ediyor” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap