SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bakanlıktan Çamburnu açıklaması

Bakanlıktan Çamburnu açıklaması

08 Mayıs 2017 Pazartesi - 17:24








Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in Sürmene’de çıkan orman yangını ile alakalı olarak yaptığı açıklamalarla halkı yanlış yönlendirmekte ve kışkırtmakta olduğunu dile getirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından,  Sürmene'de çıkan orman yangını ile ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Pekşen'in yanan alanlarda villa inşa edildiği iddiasının halkı yanlış yönlendirmekten ve kışkırtmaktan ibaret olduğu kaydedildi.

Bakanlığın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:

"Öncelikle  Sürmene'de çıkan örtü yangını neticesinde bazı ağaçların gövdelerinde kararmalar meydana gelse de, bütün ağaçların sürgün verme kaydıyla yaşamsal faaliyetlerine devam ettiği tespit edilmiştir. Pekşen'in yanan alanlarda villa inşa edildiği iddiası ise halkı yanlış yönlendirmekten ve kışkırtmaktan ibarettir.

Villa olarak zikredilen yapılar yöre mimarisine uygun ahşap orman köşküdür. 29  Eylül 2015 tarihinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzce onaylanan vaziyet planı doğrultusunda, eski orman köşklerinin yerine yapılmaya başlanmıştır. Buradan da anlaşılacağı gibi bu yapılar hem iddia edildiği gibi villa değildir, hem de yapımına yangından çok daha önce başlanmıştır.


Yöre mimarisine uygun olarak yapımı sürdürülen ahşap orman köşklerinin bulunduğu alan 5,2 hektarlık bir tabiat parkıdır ve yangın alanı ile hiçbir alakası bulunmamaktadır. Ayrıca bu orman köşklerinin yapımında tabii bütünlük korunmuş, bir tek ağaç bile kesilmemiştir. Açıklamada yapılaşma için tıraşlandığı söylenen alan ise heyelan olan sahadır.

Karayolları yolu tek şeride düşürerek söz konusu alanda heyelan temizleme yapmış ve kafes tel sermiştir.  Haluk Pekşen vekili olduğu  Trabzon'a ne kadar yabancı olduğunu göstermiş ve baltayı bir kez daha taşa vurmuştur.  Haluk Pekşen bir milletvekiline yakışmayacak sözler sarf etmiş, Bakanımız Prof. Dr.  Veysel Eroğlu'nu da hedef alarak, daha önceki iftiralarına yenilerini eklemiştir.

Sayın Bakanımız ve Bakanlığımız tarafından yapılan açıklamalarda, Anayasamızın yanan orman sahalarının yeniden ağaçlandırılması yönündeki 169. Maddesi ve Orman Kanunu'nun yanan alanların başka maksatla tahsis edilemeyeceği yönündeki kararları kamuoyuna duyurulmuştur. Yanan orman alanlarının başka maksatla kullanımına tek bir misal dahi gösterilemez.

Bütün bunlara rağmen Pekşen asılsız iddialarını sürdürmekte; Bakanımızın şahsına ve Bakanlığımıza ahlak sınırlarını aşan suçlamalarda bulunmaktadır.  Sürmene  Çamburnu yangını gibi kamuoyunun son derece hassas olduğu bir konuda yapılan bütün açıklamalara rağmen mesnetsiz iddialarını ve yalanlarını devam ettiren  Haluk Pekşen'i iddialarını ispata davet ediyoruz.

İspat edemediği takdirde ise hem gözünün içine baka baka yalan söylediği milletten, hem de tarafımızdan özür dilemesini bekliyoruz. 7 Mayıs 2017 tarihinde söz konusu bölgede çekilen fotoğrafları da bu iddiaların asılsız olduğunun ispatı olarak sunuyoruz."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap