SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bakanlara karne

Bakanlara karne

17 Haziran 2016 Cuma - 14:51




2 Bakan’ın karnesini açıklayan Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci’den bakanlara öğüt geldi.





Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Trabzon Şubesi Muhammet İkinci, karnelerin dağıtılacağı gün, Milli Eğitim eski Bakanı Nabi Avcı ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a eğitimdeki karnelerini açıkladı.

Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, karneler gününde 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda Milli Eğitim eski Bakanı Nabi Avcı ve şimdiki Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bakanlığı dönemindeki yaptığı işlerden dolayı karne verdiklerini söyledi.

Çocuk Hakları, Gençlik ve Sosyal Politikalar, Laiklik ve Bilim Uygulamaları, Çevre ve İnsan, Diplomasi ve Uluslar arası İlişkiler, Toplumsal Cinsiyet Eğitimi, Çağdaş Güzel Sanatlar ve Uygarlık Tarihi terslerinden iki bakanında başarısız olduğunu söyleyen İkinci, “Yolsuzluk ve  Talan Ekonomisi, Savaş Dili ve Edebiyatı, Toplum Mühendisliği ve Algı Yönetimi, Hapishane Gazeteciliği, Toku Mimarisi ve Kentsel Dönüşüm, Uygulamalı Vakıf-Tarikat-Cemaat İşleri, BEKA Sorunu Olarak Laiklik İle Mücadele, Propaganda ve Din İstismar Becerileri, Eğitim Hakkı ve Ticaretleştirme Pratiği, Ensarizmin Eğitim etkileri ve Mutlak Monarşinin İlke ve Esasları derslerinden Pekiyi aldılar” dedi. Davranış notu 1 olarak belirlenen bakanların davranış puanı ise 20’de kaldı.

1 DÖNEM ÖĞRETMENİN GÖRÜŞÜ

1.Dönem iki bakan hakkında öğretmenin öğrenci hakkındaki görüşünü açıklayan İkinci, “Enerjini doğru alanlara kanalize edebilir bilime, eleştirel düşünceye, insana ve doğaya saygıyı tüm şayamına esas alır, ayrımcılığa değil kardeşliğe, baskı ve sansüre değil özgürleklere önem verir, yüzünü sermaye değil kamuya dönüp ona göre tutum ve davranışlar geliştirirsen, kuşkusuz sorumlulukların konusunda adım atmış olursun” denildi.


2 DÖNEM ÖĞRETMENİN GÖRÜŞÜ

2.Dönem iki bakan hakkında öğretmenin öğrenci hakkındaki görüşünü açıklayan İkinci, “Karanlığa sırtını dönen gençlere örnek alır, çağdaş ve bilimsel ve laik eğitim taleplerini iyi değerlendirir ve bu yönde düzenlemeler gerçekleştirirsen başarıyı yakalayabilirsin. İnsanları sev, akılcı ol, bilimi rehber edin, laiklikten şaşma, eğitimde ticarileştirme sürecini terk et, özgür ol, çoğı yakala, sanata yönel oku” ifadelerini kullandı.

Fatih İSAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap