SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bahar harekâtı

Bahar harekâtı

07 Mart 2016 Pazartesi - 10:46




Doğu ve Güneydoğu’da asker ve polisin ortak operasyonları sonucu ağır darbe alan terör örgütünün yeni eylem planı elde edilen dokümanlarda ortaya çıkt





Örgütün havaların ısınmasıyla 2 grup halinde Tunceli ve Sivas Bölgesinden Karadeniz’e sızmaya çalışacağı öğrenilirken, güvenlik güçleri kırsal alanda çalışma başlattı.

ÖRGÜTÜN GİZLİ PLANI

7 Haziran genel seçimlerinin ardından eylemsizlik kararını bozan PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonlarda örgüt ağır kayıplar verdi. Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde büyük güç kaybeden örgütün sığınaklarından çıkan dokümanlarında ise ilginç planlar olduğu tespit edildi. Karadeniz Bölgesine sızmaya çalışan örgütün yaylalarda sığınak yapabileceği iddia edildi.

GEÇİŞLER BELİRLENDİ

Sığınak ve hücre evlerinden elde edilen dokümanlar sonucu İstihbarat birimleri Karadeniz Bölgesi’ne 2 farklı grubun gelebileceğini belirleyerek, bu konuda güvenlik güçlerini uyardı. Raporda 1. Grubun Sivas üzerinden Ordu, Giresun ve Samsun’da 2. grubun ise Tunceli üzerinden Gümüşhane, Trabzon ve Rize’de eylem planı gerçekleştirme planı olduğuna yer verildi.


VATANDAŞ UYARILDI

Mart ayının sonlarında bölgeye sızma girişimi olabileceğini göz önünde bulunduran güvenlik güçleri de Karadeniz yaylalarında ‘Bahar harekatı’ başlattı. Güvenlik güçleri detektör ve özel eğitimli köpeklerle olası sığınak yapılabilecek bölgeleri arayarak, yaylalara çıkan vatandaşlardan şüpheli gördükleri kişileri mutlaka kendilerine bildirmelerini istedi.

Kemal BEKTAŞ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap