SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bafra'da "Kurtuluş'tan Cumhuriyet'e" sahnelendi

Bafra'da "Kurtuluş'tan Cumhuriyet'e" sahnelendi

24 Mayıs 2024 Cuma - 13:00




Samsun Bafra İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü projeleri arasında yer alan "Kurtuluş'tan Cumhuriyet'e" isimli tiyatro gösterisi ortaokul öğrencileri tarafından sahnelendi.





Belediye Kültür Merkezi salonunda 4 perdeden oluşan tiyatro oyununda, birinci perdede Çanakkale Zaferi’nin en anlamlı olaylarından birinin yaşandığı 57. Alay hikayesini Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, ikinci perdede Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışını Fatih Ortaokulu öğrencileri, üçüncü perdede Sivas Kongresi öncesini İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, dördüncü perdede de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin(TBMM) açılışı ve Cumhuriyet’in ilanını ise Galip Öztürk Ortaokulu öğrencileri tarafından sergilendi. Oyunda rol alan öğrenciler izleyicilerden tam not aldı.

Etkinlik, öğrencilerin protokol üyeleri ile fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

Oyunu, Kaymakam Cevdet Ertürkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Murat Öner, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Çağım Barış Türüdü ve veliler izledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap