SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Ba’de Harabi’l-Basra

Ba’de Harabi’l-Basra

16 Aralık 2016 Cuma - 09:20








Değerli okurlarım öncelikle, İstanbul/Beşiktaş’ta PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği hain saldırıyı kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Ülkemizde yaşanan bu acı olayla bir daha gördük ki, sadece sivil vatandaş değil, güvenlik kuvvetlerimiz dahi “güvensiz”. İstihbarat konusunda yaşanılan zafiyet, yine bize KADER olarak sunuldu... Belirsizlik, çaresizlik sarmalı ülkemizin her alanında, Sarayından sokağına...

İçte “Başkanlık sistemi” sancıları çekilirken, dış siyasette ise büyük bir “yalnızlık” yaşanmakta. Batının ve doğunun neresinde durduğumuz, hangi siyasetin savunucusu ve eylemcisi olduğumuz muamma... Ülke yararına yürütülmesi gereken Ortadoğu siyasetinin (Suriye) ülke menfaatleri ölçüsünde şekillenmediği bunun da milli yapımıza zarar verdiği ortada. Sonucunu tayin edemediğimiz bir sürecin içindeyiz... “Halep, Musul, Kerkük” konusunda yürütülen siyasetin, ( ülkemizin bölgede ki varlığı ve güvenliği gözetilerek ilerlemesi gerekirken ) Esad üzerinden ilerletilmesi, ülkemizi bölgede güçsüz ve konuşamaz duruma getirdiği gibi, dış dünyayla olan sınır bağlantılarımız da gittikçe kapanmaktadır. BÜYÜK TÜRKİYE olarak, “insanlığın yerle bir olduğu HALEP için”, ne İslam dünyasıyla birlikte bir kamuoyu oluşturabildik ne de, Birleşmiş Milletleri harekete geçirebildik.

Türkiye sınırına yaklaşık 60 kilometre mesafedeki Halep için şimdiye kadar bir şey yapılamadığı gibi, bundan sonra yapılacakların bundan daha fazlası olmayacağı ortada! “Yenidünya düzeninin Moğolları (yağmacıları ve düzen kurucuları olan) Batılı güçler, Amerikalılar, İsrailliler ve diğerleri, demokrasi, özgürlük ve barış adına Irak’ı yıktıkları, kadınları çocukları öldürdükleri, tecavüz ettikleri zaman da bundan daha fazlası yapılmamıştı.” Bu geç kalkınmışlığa ve beceriksizliğe olsa olsa,  “BA’DE HARABİ’L-BASRA” (iş işten geçmiş, olan olmuş) diyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap