SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Babayla ilk buluşma

Babayla ilk buluşma

10 Ekim 2016 Pazartesi - 13:58




Ankara katliamında hayatını kaybeden Trabzonlu Gökmen Dalmaç’ın eşi Firdevs Dalmazç yeni doğan çocuğu Gökmen Dalmaç’ı babasına götürdü. Mezarı başında





Ankara Katliamının 1. yıl dönümü anıldı, gözyaşı sel oldu.

10 Ekim 2015’de Ankara Garı’nda dinci terör örgütü IŞİD’in canlı bomba saldırılarıyla 101 yurttaşımızın ölümü tüm ülkede anılıyor. O kara gün Trabzonlu Gökmen Dalmaç’ı hayatını kaybetmiş eşi Firdevs Dalmaç mucize eseri kurtulmuştu. Eşini Trabzon’da kara toprağa verdiği günün sabahı hamile olduğunu öğrenci ve doğan çocuğuna babasının ismini verdi. Katliamın birinci yılında Trabzon’a gelen Firdevs Dalmaç, oğlunu alarak işinin mezarını ziyaret etti. Arkadaşları Gökmen’i andı çocuğu Gökmen Dalmaç ise 4 ay sonra mezarlıkta buluştu. Gözyaşlarının sel olduğu anma programında duygu seli yaşandı.

Ankara katliamının yıl dönümünde ise o kara günde ölen yurttaşlarımız Atatürk Alanı’nda anıldı.

ŞEHİTLER ANILDI

KESK-CHP-HAZİRAN-HALKEVİ-YSGP adına açıklama yapan Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, “Gün olmuyor ki yürekleri dağlayan , ülkemizi yangın yerine çeviren haber gelmesin. Dün Hakkari'de yapılan bombalı saldırı ile bir kez daha sarsıldık.  Saldırıda 18 yurttaşımızı daha kaybettik. Saldırıyı şiddetle kınıyor, halkımıza başsağlığı diliyoruz.”


 BU CENNET ÜLKE NEDEN BU HALE GELDİ

Ülkemiz şehirlerinde bomba yüklü araçların, canlı bombaların kol gezdiği, katliamlar ülkesi haline getirildi. Yalnızca  7 Haziran 2015 seçimlerinden bugüne 15  farklı tarihte bomba yüklü araç ve canlı bomba saldırısı gerçekleştirildi diyen Muhammet İkinci, “Yaşananlardan çıkarmamız gereken dersler ve cevap aranması gereken sorular var.  Bu cennet ülke bu hale nasıl geldi ? Ülkeyi yöneten kim ? Hangi yanlış politikaların bedelini katliamlarla ödüyoruz?

Ortada bir ihmaller zinciri, sorumsuzluk yok mu? Hükümetin en temel görevi yurttaşların can güvenliğini sağlamak değilse nedir? Ölümlere yol veren nedir? Ülkemiz darbenin eşiğine kimlerin ortaklığında, nasıl geldi? Hep birlikte bu soruları sormalı ve cevaplar bulmalıyız.

GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Darbe girişimini bir lütuf olarak görüp ilan edilen OHAL' ler ile meclisi baypas etmek sorunlarımızı çözmüyor, ülkemize huzur getirmiyor. Bunu artık görmeliyiz. Bu toprakların sevgiye, kardeşliğe, barışa, dayanışmaya ihtiyacı var diyen Muhammet İkinci, “Demokrasiden, hukuktan, adaletten vazgeçmek felaketten başka sonuç üretmez. Halkımız bu acıları hak etmiyor. Hep birlikte ülkemize, geleceğimize sahip çıkmalıyız.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap