SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Avrupa'da Türk mutfağını tanıttılar

Avrupa'da Türk mutfağını tanıttılar

27 Şubat 2013 Çarşamba - 11:50




Ünye Arif Nihat Asya ile Giresun Bulanca Kız Teknik ve Meslek Liseleri, yiyecek ve içecek hizmetleri öğrencilerinin ortaklaşa hazırlamış olduğu Leonar





Projeye Ünye Arif Nihat Asya Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden 6 öğrenci 1 öğretmen, Giresun Bulanca Kız Meslek Lisesi’nden 8 öğrenci ve 2 öğretmen olmak üzere toplam 17 kişi katıldı. Proje kapsamında farklı ülkelere kültür gezileri düzenlendi. Danimarka’nın yanı sıra Alman, İtalyan ve Meksika mutfağı da yiyecek ve içecek bölümü öğrencilerine tanıtıldı. Ünye Arif Nihat Asya Kız Teknik ve Meslek Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü öğretmenlerinden Sudiye Kuyumcu, proje kapsamında yaptıkları gezileri ve gördükleri kültürü anlattı. Kuyumcu konuşmasında, “Danimarka yolcuğumuz son derece güzeldi. Güzel bir Ünye gününden karlarla kaplı Danimarka’nın başkenti Kopenhag’a gittik. Bizi davet eden okulun hazırlamış olduğu program çerçevesinde Kopenhag’daki alanımızla ilgili kolej TEC eğitim okulları ve yemek fabrikasında inceleme araştırma gezisi yaptık. Alanımızla ilgili gitmiş olduğumuz kolej 5 bin kişilikti. Devasa atölyeleri malzeme ve araç gereç zenginliği ve uyguladığı programlar son derece güzel ve donatıcıydı. Bunu gören öğrencilerimiz alanıyla ilgili çalışmalarda teknolojiyi takip etmenin ne kadar etkileyici ve verimli olduğunun farkına vardılar. Yine bu program çerçevesinde İsveç’e kültür gezisi yapıldı. 2. hafta Almanya’nın başkenti Berlin’e geçildi. Orada bir otelde staj yapıldı. Bu stajda öğrencilerimiz Alman, İtalyan ve Meksika mutfağını yakından tanıma fırsatı buldular. Berlin’deki müzeler adasında kültür gezileri de düzenlendi. Yine kendi mutfağımızı tanıtmak amacıyla Danimarka ve Almanya’da akşam yemekleri hazırladık. Bu yönde aldığımız olumlu tepkiler bizi çok mutlu etti” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap