SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Avrasya'ya iki profesör daha

Avrasya'ya iki profesör daha

03 Şubat 2015 Salı - 17:47




Avrasya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iki profesörü daha akademik kadrosuna ekledi.





Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, "İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'ne Prof. Dr. Kamil Yazıcı’yı, İktisat Bölümü'ne ise Prof. Dr. Hasan Özyurt’u alarak fakültemizi akademik olarak güçlendirmiş olduk" dedi. Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü, "Üniversitenin her geçen gün hem alt yapı olarak güçlenmesini hem de akademik olarak güçlü olmasını sağlıyoruz. Aramıza katılan hocalarımızın üniversitemize deneyimleriyle büyük katkıda bulunacağını düşünüyor ve inanıyorum kendilerine hayırlı olsun diyorum."

Prof. Dr. Hasan Özyurt, "Yıllarca KTÜ’ de görev yaptıktan sonra Avrasya Üniversitesini tercih ettik. Bu iki kurumuz bu bölge için çok önemli herkesin sahip çıkması gerekir. Bizlerde sahip çıktığımızı göstermek için buradayız, dedi. 1948 Ordu doğumlu olduğunu söyleyen Özyurt sözleri şöyle sürdürdü.1971 de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdim. 72 yılı başında Karadeniz Teknik Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak başladım. 1972 ocaktan itibaren bu yıla kadar KTÜ de çalıştım. Orada  emekli oldum. KTÜ de İktisat Bölümünde çalıştım. Orada çeşitli dersler verdim.20 yıla yakın da idarecilik yaptım. Dekanlık, rektör yardımcılığı, bölüm başkanlığı gibi görevler yaptım.Yani 42 yıl 11 ay KTÜ de hizmet  verdikten sonra Avrasya Üniversitesine geldik. Bundan sonra hizmetimizi burada sürdüreceğiz. KTÜ ve Avrasya ile Trabzon’un üniversite geleneği oluşmuştur. KTÜ Anadolu da kurulan ikinci üniversite, Avrasya Üniversitesi de Bölgede kurulan ilk vakıf üniversitesidir. Trabzon Üniversite eğitimi için çok ideal bir şehirdir ben çocuklarımı da bu şehirde okuttum" diye konuştu.

Prof. Dr. Kamil Yazıcı ise, 1946 Trabzon Çaykara doğumlu olduğunu ifade ederek cümlelerini şöyle sürdürdü; "1970 de İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi ve 1979’da İktisat Fakültesini bitirdim. 1977 de doktorama başladım, 1984 de doçent oldum. 1989 da da yine İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde Profesörlük unvanını aldım. 20 seneye yakın KTÜ de işletme Bölüm başkanlığı yaptım. İki dönem KTÜ  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı yaptım, 20 seneye yakın İşletme bölüm başkanlığı, bir dönem Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kurucu dekanlığı yaptım. Branşım yönetim ve organizasyondur işletme alanında. Bu kapsamda İşletme Bilimi İşletme Yönetimi , insan kaynakları yönetimi, stratejik yönetim , halkla ilişkiler konuları bizim konularımızı teşkil etmektedir. Avrasya Üniversitesi bölgemizin parlayan yıldızıdır. Her zaman üniversitemizi takip ettik destekledik, şimdide burada görev yapmaya karar verdik. Avrasya’ya deneyimimizle verimli olmaya kaliteli iktisatçılar, işletmeciler yetiştirmeye geldik."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap