SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Avrasya'nın Karayolları kabusu

Avrasya'nın Karayolları kabusu

17 Ocak 2015 Cumartesi - 11:08




Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesi önüne Karayolları’nın belediye ve üniversite yönetiminin görüşlerini dikkate almayıp üst geçit dayatması y





 Trabzon’da kurulan Avrasya Üniversitesi’nin çalışmalarına destek olmak adına elini taşan altına koymaktan imtina ettiği belirtilen Karayolları üniversite için kabus olmaya devam ediyor. Doğu Karadeniz’in ilk vakıf üniversitesi olan Avrasya Üniversitesi’nin Yalıncak’taki yerleşkesinin girişine Karayolları tarafından üst geçit yapılma girişimine tepkiler çığ gibi büyüyor. Karayolları’nın böyle bir kararı almasının ardında AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi olan Mehmet Karaoğlu’nun babası Kemal Karaoğlu’nun ruhsatlı arazisinin önüne yapılacak üst geçidin sakıncalı olduğu yönünde verdiği itiraz dilekçesi çıktı.

EĞİTİME DARBE

Karaoğlu’nun 24.11.2014 tarihinde yaptığı haklı itirazını dikkate alan Karayolları’nın kendi başına buyruk üniversite yerleşkesinin önüne üst geçit yapma kararı alması kafalarda soru işaretleri doğurdu. Karayolları’nın, Ortahisar Belediyesi’nin, "Yaya geçidinin ışıklı ve işaretli geçiş sağlandığı veya bahse konu alanda alt geçit yapılmasının uygun olacağı" şeklinde görüşüne rağmen üst geçit dayatması eğitime vurulan en büyük darbe oluyor.

PERDE ARKASI

Yerleşkenin güneyinde ruhsatlandırıldığı söylenen alanda üst geçit yapılmasının ileride telafisi güç zararlara yol açacağı gerekçesiyle üniversite yerleşkesinin önüne üst geçit yapma kararı alan Karayolları’nın, ruhsatlı alanın önüne alt geçit yapmaktan ya da farklı alana geçit yapma alternatifini değerlendirmemesi dikkatlerden kaçmadı. Üniversite yönetiminin itirazlarına karşı direnen Karayolları "Bu kararının arkasında kimler var" sorusunu gündeme getirdi. Tartışmalara neden olan yaya geçidinin Avrasya Üniversitesi’nin Ömer Yıldız Yerleşkesi önüne yapılmasının öğrencilerin yaşam koşullarını tehdit ettiği itirazlarını dikkate almayan Karayolları’nın üst geçit dayatması yapması manidar bulundu. Bir mağduriyeti engelleyen Karayolları’nın belediyenin ve üniversite yönetiminin uyarısını dikkate almayarak eğitim-öğretim kurumunu mağdur etme girişimleri "Bu dayatmasının arkasında kimler var" sorusuna neden oluyor.

DAYATMA

Avrupa’da eğitim kurumlarına yaya geçidi sağlamak için alt geçitlere önem veriliyor; Trabzon’da ise üst geçit dayatması yapılıyor. Alt geçit yapılması için Avrasya Üniversitesi yönetiminin bütün harcamaları üstlenme teklifine sıcak bakmayan Karayolları’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun üniversiteye gösterdiği ilgiye rağmen böyle bir dayatmada bulunması eğitim çevresini ve siyasileri de tedirgin ediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap