SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Avrasya'nın kalbiyiz

Avrasya'nın kalbiyiz

26 Eylül 2016 Pazartesi - 15:49




Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan, “Üniversitemiz konum olarak adeta Avrasya bölgesinin kalbinde yer almaktadır. En önemli hedeflerind





Avrasya Üniversitesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılının açılışını bugün düzenleyeceği program ile başlatacak. Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan, “Üniversitemiz 3 yerleşkesindeki 4 fakülte, 3 enstitü, 2 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul, 450 akademik ve idari personeliyle 8 bin öğrenciye hizmet verecek. Üniversitemiz her geçen yıl daha da büyüyor” dedi. Asan, “Bu yıl aramıza yeni katılan öğrencilerimizle ön lisans, lisans ve yüksek lisansta toplam 8 bine yakın öğrencimiz eğitim alacak. Üniversitemiz konum olarak adeta Avrasya bölgesinin kalbinde yer almaktadır. En önemli hedeflerinden bir tanesi de Avrasya bölgesinin eğitim üssü haline getirilmesidir" dedi.

ÜÇÜNCÜ EVRENSEL BOYUTU
Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyet üyeliği görevini de yürüten Prof. Dr. Aşkın Asan, şunları kaydetti: "15 Temmuz’dan sonra sorumluluğumuz daha da artmıştır. Türk milleti gerçekten çok büyük ve asil bir millettir. Dünyada istiklali ve istikbali için en modern silahların karşısına çıkıp dimdik durabilecek cesarete sahip başka bir millet yoktur. Bu vatanın kahraman evlatlarına borcumuz var. Üniversite olarak bu borcu ödemek için daha çok çalışacağız. Üniversite rektörü olarak aynı zamanda Türkiye Maarif Vakfı çalışmalarını da yürüteceğim. Sayın Başbakanımız ve Milli Eğitim Bakanımız gerçekleştirdiğimiz toplantıda TMV'nin çalışmalarının ülkemizin geleceğine büyük katkı yapacağını vurgulamışlardı. Geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizi, bilimi ve teknolojiyi kullanan, demokrasiye, insan haklarına saygılı, erdemli, sorunlara neden-sonuç ilişkisi içinde çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, etik ve milli değerlere bağlı sağduyulu bireyler olarak yetiştireceğiz. Eğitim ve araştırmanın yanı sıra sosyal projeler ile topluma destek vermek üniversitelerin üçüncü evrensel boyutu. Üniversite sanayi işbirliğini sağlamak için gerekli hazırlıkları ve girişimleri yaptık.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap