SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Avrasya'nın 10. yıl hedefi 25 bin öğrenci

Avrasya'nın 10. yıl hedefi 25 bin öğrenci

11 Ocak 2016 Pazartesi - 10:35




Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan’dan gazetemize çarpıcı açıklamalar...





Rektör Asan, üniversitenin yurt genelinde tanınırlığının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “2015 yılı itibariyle 6 bin 500 öğrenci Avrasya Üniversitesi’ni tercih etti. Kuruluşumuzun 10. yılında bunun 25 bine çıkmasını hedefliyoruz” dedi.

Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan, üniversitenin yurt genelinde tanınırlığının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, kuruşlarının 10. yılında öğrenci sayısını 25 bine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Rektör Asan, arkadaşımız Rabia Uzun Cirav’a, Avrasya’nın dünü, bugünü, geleceğine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar:

54 PROGRAM

10 programla öğretime başladık. Bugün ise 54 programa ulaştık. Detaylı sektör analizi yaptık. Ülkemizin ara eleman ihtiyacını, istihdam politikalarını, 2023 hedeflerini gözeterek yeni yol haritası belirledik. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu altında 4 yıllık Endüstri Ürünleri Tasarımı, Moda Tasarımı, Grafik Tasarımı, Gümrük İşletmeciliği, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Pazarlama, Spor Yöneticiliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Turizm Rehberliği, Yönetim Bilişim Sistemleri ve Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik bölümlerinin açılması için YÖK’e başvurduk. Meslek yüksekokulu bünyesinde 2 yıllık programlar önerdik. Moda Tasarımı, Spor Yönetimi, Turist Rehberliği, Arapça Tercümanlık ve Mütercimlik, Aşçılık, Kimya Teknolojisi, Sahne ve Gösteri Sanatları Teknolojisi, Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi, Özel Güvenlik Koruma, Gemi Makineleri İşletme, Pazarlama, Deniz Ulaştırma ve İşletme, Makine, Gıda Teknolojisi, Harita ve Kadastro, İnşaat Teknolojisi, Mekatronik, Otomotiv Teknolojisi programlarını açmayı planlamaktayız. Yine Sağlık Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde Ameliyathane Hizmetleri, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Engelli Bakım ve Rehabilitasyon, Elektronörofizyoloji, Diyaliz, Ortopedik Protez ve Ortez, Yaşlı Bakımı, Radyoterapi, Patoloji Laboratuar Teknikleri ve Podoloji programlarının açılması için başvuruda bulunduk.

SINAVSIZ OKUMA İMKANI

YÖK son yıllarda yapmış olduğu kapsayıcı çalışmalarla gençlerimizin önünü açtı. Artık dershanelerde dirsek çürütmek yerine öğrenciler sınavsız geçiş hakkı ile meslek yüksekokullarında okuma fırsatını elde edebiliyorlar. Gelişmiş ülkelerde gençlerin tercihleri de bu şekilde olmaktadır. Mesela ABD Başkanı Obama önce 2 yıllık okul (Occidental College) bitirmiş, daha sonra üniversiteye geçiş yapmıştır. Daha önce almış olduğu kredileri saydırarak yine toplam 4 yılda üniversiteyi bitirmiştir.

Çift diploma inkanı

Araştırma konusunda uluslararası işbirliğine bireysel veya araştırma grupları düzeyinde önem veriyoruz. Tanınmış yabancı üniversitelerle çift diploma programları oluşturmak amacıyla ziyaretler gerçekleştirmekteyiz. Önce komşularımızdan başladık. Üniversitemiz ile Azerbaycan ve Gürcistan arasında bu kapsamda çalışmalar sürdürülmektedir. İtalya’nın Napoli şehrine kadar uzanan coğrafyada iletişimlerimizi güçlendirmekteyiz. Seçilen üniversiteler uluslararası alanda tanınan elit üniversiteler ve stratejik ortaklar ile bilimsel ortaklıkların kurulması, eğitim ve araştırmada ortak programlar geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Nitelikli yabancı öğrenciler için çekim alanı oluşturduk

Avrasya Üniversitesi’nde 28 farklı ülkeden gelen öğrenciler öğrenim görüyor. En iyi Türk öğrenciler ile birlikte yetenekli ve nitelikli yabancı öğrenciler için de çekim alanı yarattık. Avrasya Üniversitesi farklı uluslararası profile sahip öğrencilerin eğitim gördüğü bir üniversite olma hedefini ortaya koymuştur. Yabancı öğrenciler üniversite içinde öğrenim ortamının daha dinamik olmasına katkıda bulunmakta ve üniversitede eğitim ve araştırmanın desteklenmesi için kaynak sağlamaktadırlar. Avrasya Üniversitesi kendi ülkeleri dışında eğitim görmek isteyen iyi nitelikli öğrencileri kendi bünyesine çekmek amacıyla etkin stratejiler geliştirmiştir. 5 yıl içinde yabancı öğrenci sayımızın en az 5000 olmasını hedefledik.

Değişim programlarımızı daha da zenginleştirdik

Zengin tarihi ve kültürel birikime sahip bir şehirde kurulmuş olan Avrasya Üniversitesi’nin hedefi dünya üniversitesi olmaktır. İlk adım olarak Yunus Emre Enstitüsü ile protokol imzaladık. Yunus Emre Enstitüsü’nün yurt dışında 40’tan fazla kültür merkezi bulunmaktadır. Bu protokol ile Yunus Emre Kültür Merkezlerini adeta üniversitemiz tanıtım ofisi olarak kullanma hakkına sahip olduk. Üniversitemiz Farabi Değişim Programı çerçevesinde yurt içinde farklı üniversiteler ile protokoller imzaladı. 23 Avrupa Üniversitesi ile Erasmus anlaşması yaptık. Dünyanın değişik ülkelerindeki 10 üniversite ile geniş kapsamlı ikili protokoller imzaladık.

54_36
Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Arçil Khabadze’nin Avrasya Üniversitesi’ni ziyareti.


YURTLARIMIZ DÜNYANIN EN GÜZEL YERLEŞKESİNDE

Amacımız dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen gençlerin birlik ve beraberlik duyguları içerisinde, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek, sosyal ve kültürel yönden gelişmelerine katkıda bulunmaktır. Yurtlarımız deniz manzaralıdır. Plajı olan nadide mekanlara sahiptir. Yeşil ile mavinin buluştuğu tesislerimizde restoran ve kafeteryalar mevcuttur. Yurtlarımızda kalan öğrenciler için çeşitli oryantasyon programları düzenlenmektedir. Öğrencinin memnuniyetini ölçen anketler yapılmakta olup, öğrencilerin ders dışı vakitlerini daha iyi değerlendirebilmeleri için çeşitli geziler, sportif ve kültürel etkinlikler organize edilmektedir.

Gerçek vakıf üniversitesiyiz

Avrasya Üniversitesi olarak, meslek yüksekokulu programlarında öğrenim gören öğrencilerin üniversiteye dikey geçişlerini kolaylaştırıcı tedbirler aldık. Mesela 2 yıl boyunca ücretsiz kurs vererek onları DGS’ye hazırlayacağız. Bizi kazandıklarında da, almış oldukları kredilerini değerlendireceğiz. Böylelikle sene kaybı olmadan yine 4 yılda üniversite mezunu olacaklar. Tam burs ve %50 oranında burslarımız var. Finansal açıdan aileler için oldukça avantajlı. Hem dershane masrafları hem de ev kirası masrafları düşünüldüğünde ailelerin yükü hafiflemiş olacak. Biz gerçek vakıf üniversitesi olma sorumluluğunu taşıyoruz.

ULUSLARARASI TANINIR ÜNİVERSİTE OLDUK

Avrasya Üniversitesi, her geçen gün kendini daha da çok geliştiren ve yenileyen, eğitim kalitesine önem veren bir yüksek öğretim kurumu olduğunu kanıtlıyor. Eğitim ve araştırma konularında dünya çapında görünür olmak, en iyi eleman ve öğrencileri bünyesinde bulundurmak, eğitim, araştırma, topluma hizmet, sanayi ile işbirliği ve uluslararasılaşma konularında uluslararası bir marka haline gelmek en önemli hedeflerimizdendir.

Biz uluslararası akreditasyonlar aldık

Bir dünya üniversitesi olma vizyonunu benimseyen Avrasya Üniversitesi’nin yurtdışı bağlantılarını güçlendirmek ve uluslararasılaşma stratejisine hizmet etmek amacıyla UNESCO’ya bağlı Uluslararası Üniversiteler Birliği (IAU), İngiltere Akreditasyon Kurumu (UK NARIC), uluslararası yabancı dil akreditasyonları IATEFL ve TOLES tarafından tanındık. Globalleşen dünyada kalite ve güvenirlilik, kişilerin öncelikli tercihleri arasında yer almaktadır. Akredite edilmiş hizmet, kurumların uluslararası kabul görmüş kalite yeterlilik kriterlerine uygun olunduğunu, akreditasyon veren kurum tarafından tescil ettirmiş demektir. Yüksek öğretimde akreditasyon, kurumun uygulamakta olduğu programın, ulusal ve/uluslararası düzeyde; verimlilik, etkinlik ve kalite açısından stardartlarına uygunluğunu ortaya koymayı amaçlamaktadır. 

Başarı özverili çalışmaların ürünü

Dişi ile tırnağı ile çalışarak üniversitenin bugünlere gelmesini temin eden akademik, idari personele ve bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum. Hiç kuşkusuz Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Ömer Yıldız’a üniversite olarak minnettarız. Azmi ve gayreti olmadan Avrasya Üniversitesi bugünlere gelemezdi. Üniversitemizin kuruluşundan bugüne kadar siyasilerimizin, devlet büyüklerimizin, tüm idarecilerimizin emeği büyük olmuştur. Hep birlikte, özveri ile çalışarak bu değeri oluşturdular. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap