SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Avrasya "Özgecan Merkezi" kuruyor

Avrasya "Özgecan Merkezi" kuruyor

16 Şubat 2015 Pazartesi - 19:52




Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, “Üniversitemizde Kadın Araştırmaları Merkezini kurup merkezimizi “Özgecan Merkezi” olarak ad





Mersin’in Tarsus İlçesi’nde vahşice katledilen Özgecan Aslan için Avrasya Üniversitesi yasta.  Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, “Özgecan Aslan’ın hunharca katledilme sini lanetliyoruz, canilere karşı adaletin en sert şekilde müdahalede bulunacağına inanıyoruz ve şiddet gören kadınlar için biz de seferberlik başlatıyoruz. Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, ‘Özgecan için, şiddet görmüş bütün kadınlar için, sesimizi yükseltmeli, ayağa kalkmalıyız’ dedi ve adeta bir seferberlik başlattı. Biz de Avrasya Üniversitesi olarak üstümüze düşen tüm sorumlulukları yerine getireceğiz. Öncelikle Üniversitemizde Kadın Araştırmaları Merkezini kurup merkezimizi “Özgecan Merkezi” olarak adlandıracağız” dedi.

ÖZEL EĞİTİM

Bununla da yetinmeyeceklerini belirten Yıldız, “Kadına karşı şiddet alanında yapılan çalışmalarla hem bölgemizde hem de uluslararası platformlarda bilimsel çalışmalarla sorunların çözümüne katkı vereceğiz. Yaşam Boyu Öğrenme Merkezimiz yoluyla kadına karşı şiddetle mücadele kapsamında halkı bilgilendirici seminerler ve eğitim faaliyetleri düzenleyeceğiz. Ayrıca, Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Yüksekokulumuz tarafından Senatomuza sunulan “Kendini Savunma” dersini seçmeli ders olarak programımıza koymaya karar verdik. Bu ders kapsamında öğrencilerimiz hem Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Kanunu hem de Türk Ceza Kanunu’nda yer alan ilgili hükümleri öğrenecekler. Bu ders kapsamında öğrencilerimiz kendilerini koruma ve savunmaya yönelik bilgi ve beceri de kazanacaklar" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap