SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Avrasya Kore Dili kursu açıyor

Avrasya Kore Dili kursu açıyor

11 Ekim 2016 Salı - 09:30




Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği ve Avrasya Üniversitesi Trabzon’da Korece kursu açıyor





Avrasya Üniversitesi beklenen müjdeyi verdi ve kurs başvurularının başladığını açıkladı. Ülkemizde Korece diline rağbet gün geçtikçe artıyor. Bu talebe Avrasya Üniversitesi de kayıtsız kalmadı. Sadece öğrenciler için değil Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği işbirliği ile bölge halkına da Kore dilini öğretmek için kurs açtı. Geçtiğimiz aylarda Kore Büyükelçiliği Eğitim, Kültür ve Spor Müsteşarı Dong Woo Cho beraberindeki heyetle Avrasya Üniversitesini ziyaret etmiş ve gerçekleşecek kurs ile ilgili detayları kamuoyu ile paylaşmıştı.

ŞENOL GÜNEŞ KORE’YE İLGİYİ ARTTIRDI

Müsteşarı Dong Woo Cho, özellikle 2010 yılından sonra Türkiye’de Kore’ye ve Korece’ye ilgisi olan gençlerin sayısının çok arttığını tespit ettik. Bunda Seul takımımızda başarılara imza atan Trabzonlu Şenol Güneş hocamızın rolü çok büyüktür. Türkiye’de Şimdiyi kadar altı ayrı yerde şube açarak Kore dili kursları açtık. Avrasya Üniversitesi ile de bir protokol yaparak Kore dili kursu açıyoruz. Hocalarımızın tamamı Kore’den gelen müsteşarlığımızın görevlendirdiği hocalar olacaktır, demişti.

SADECE ÖĞRENCİLER DEĞİL VATANDAŞ DA KURSA KATILABİLECEK

Ekim ayı sonunda başlayacak kurs Avrasya Üniversitesi Pelitli Yerleşkesinde gerçekleşecek. Eğitim Koreli öğretmenler tarafından verilecek ve tam sekiz hafta sürecek. Hafta da iki gün 17:30 – 20:30 saatleri arasında gerçekleşecek olan kursa Avrasya Üniversitesi öğrencileri, akademisyenleri ve idari personeli şimdiden büyük ilgi göstermeye başladı. Tüm vatandaşların Avrasya Üniversitesi’nin resmi internet sitesinden başvuru yapabileceği eğitim sonunda Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği ve Avrasya Üniversitesi tarafından başarı katılımcılara sertifika verilecek. Eğitimi başarıyla bitiren kursiyerler bir üst seviyede sertifika almak için kursa devam edebilecek.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap