SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Avrasya hazır

Avrasya hazır

29 Eylül 2015 Salı - 08:46




Avrasya Üniversitesi 2015-2016 eğitim-öğretim akademik yılı düzenlenen törenle başladı.





Etkinlikler çerçevesinde Trabzon Valiliği tören alanında Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesi Konferans Salonu’nda ise açılış töreni gerçekleştirildi. Programa Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal’ın yanı sıra üniversitenin mütevelli heyet üyeleri, akademik personeli, öğrenci ve öğrenci velileri katıldı. Törenin açılış konuşmasını Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan yaptı. Asan, üniversiteye yeni gelen öğrencilere seslendi: "Sizlere birçok olanak sunmaktayız. Mesela çift diploma... Seçtiğiniz, yerleştiğiniz bölüm ne olursa olsun Avrasya Üniversitesi’nin herhangi bir bölümünü de okuyarak çift diplomayla buradan mezun olabilirsiniz. Seçmeli dersler havuzumuzu yeniden yapılandırdık. Yeniliklerimizden biri de İŞKUR ile yapmış olduğumuz protokoldür. Bu da üçüncü ve dördüncü sınıflara geldiğiniz zaman sizler için çok faydalı olacağını düşündüğümüz bir uygulamamızdır. Öğrencilerimiz hem stajını yapıp hem de ayda bin liraya kadar ücret alabileceklerdir. Kariyer danışma merkezimizi çok güçlendirdik..."

5 YILDA 200 MİLYON MAL VARLIĞI

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız ise, "Burada iki belediye başkanımız var. Ortahisar’da iki, Yomra’da bir yerleşkemiz var. Mahalli idarelerin görevi de bölgelerine hizmet etmektir. Avrasya Üniversitesi’nin büyümesi demek, Trabzon’un büyümesi demektir. Şu anda kurulmayı bekleyen beş fakültemiz var. Bu dönem sonuna kadar bu fakültelerimizin mutlaka kurulması gerekir. Hukuk, eğitim, iletişim, tıp ve diş hekimliği fakültesini bu dönem kurmamız lazım. Bu fakülteler başka illerde kuruluyor, kurulmaya devam ediyor. Bu fakülteleri Trabzon’a kazandırabilecek güçte olduğumuza inanıyorum. Bu beş fakülteyi kurmak, Trabzon’a bir üniversite daha kazandırmak demektir" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap