SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Avrasya hayran bıraktı!

Avrasya hayran bıraktı!

13 Ekim 2016 Perşembe - 09:56




Trabzon’da düzenlenen Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum’ a katılan Avrasya üniversitesi öğrencilerinin yenilikçi fikirleri tam not aldı





Trabzon çok önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı.

Girişimcilik konusunda farkındalığı artırmak amacıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, TOBB Kadın ve Genç Girişimci Kurulları tarafından 2011 yılından bu yana her yıl Kasım ayında İstanbul’da düzenlenen Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum’un ikinci Anadolu toplantısı Trabzon’da gerçekleştirildi. Bu önemli organizasyona bölgenin tek vakıf üniversitesi Avrasya Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri büyük ilgi gösterdi.

Avrasya Üniversitesi’nin büyük ilgi çeken standını ziyaret edenler arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve İş Adamı Ali Sabancı da vardı. Özellikle kablosuz elektrik sistemi ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği sistem oldu. Avrasya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ferudun Keskin, Hisarcıklıoğlu ve Sabancı’ya sergilenen ürünler hakkında bilgi verdi. Keskin, “ Kablosuz elektrik sistemimiz birkaç aydır geliştirmeye devam ettiğimiz bir sistemdir, bu sistem ülkemizde bir an önce geliştirilip çeşitli alanlarda kullanılması gerekir” dedi.

SİSTEM SINIR KARAKOLLARINDA KULLANILABİLİR

Keskin, sistemin özellikle sınır Karakolları olmak üzere birçok alanda geliştirilerek kullanılabileceğini belirterek, tüm dünya bu sistem üzerine çalışıyor, bizler geç kalmamalıyız. Avrasya Üniversitesi olarak dönem sonuna kadar çalışmalarımızı 15 metre çapta kablosuz elektrik alanı oluşturmayı planlıyoruz. Örneğin Karakollarımızda gözetleme, mesafe belirleme, bomba tespiti yapma gibi alanlarda bu sistem kullanılabilir. Dronlar son yıllarda çok kullanılır hale geldi. Fakat bu tür hava araçlarının en büyük dezavantajı havada kalma süreleridir. Bu sistemi geliştirebilirsek hava araçlarını sınırsız bir şekilde havada kalmalarını sağlayabilir şarjlarını hiç karaya inmeden havada sağlayabiliriz. Ülkemiz için bu proje çok önemlidir” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap