SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Atatürk'ün ziyareti kutlandı

Atatürk'ün ziyareti kutlandı

15 Eylül 2015 Salı - 14:31




Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’u ziyaretinin 91. yıldönümü Valilik alanında düzenlenen törenle kutlandı.





Trabzon, Atatürk'ün ziyaretini kutladı... Törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Törende konuşan Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Atatürk’ün Trabzon’u ilk ziyaretinde ifade ettiklerinin günümüzde de yaşanmaya devam ettiğini söyledi.

Konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk; Büyük Taarruz ve Dumlupınar Zaferi’nin 2. yıldönümü törenlerini gerçekleştirdikten sonra gemiyle Karadeniz’e açıldığını ve başka bir yere uğramadan 15 Eylül 1924 günü Trabzonlularla buluştuğunu hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk, ilk ziyaretinde Trabzon halkına yaptığı konuşmada; Sakarya Savaşı başta olmak üzere Milli Mücadele döneminde Trabzonluların inkar edilemez katkılarını, ‘Sakarya melhame-i kübrâsına üçüncü fırka ile yetişen Trabzon evlatlarının meydân-ı muharebede gösterdikleri fedakârlıkları hiç unutmayacağım’ demiştir. Ve o konuşmasında ‘Ermenistan mahreci veya muhayyel bir Pontus krallığı ülkesi yapmak talep ve tehditleri ne meş’ûm idi. Şüphesiz o kâbuslar ilelebet hayal olmuştur’ diyerek nasıl bir bağımsızlık şuurunda olduklarını ve milletimizin birlik ve beraberliğini bu cümlelerle Trabzon halkıyla paylaşmıştır… Ve yine Mustafa Kemal Atatürk’ün 19. yüzyılda düşürüldüğü kıskacı en iyi tahlil ettiği milletimizin lideri olarak silah arkadaşları ve bütün milletimizin katılımıyla tam bağımsızlık ve ulusal egemenlik anlayışından ödün vermeden istiklalin geçtiğini ifade etmiş ve nitekim misali millinin özünü de bu olarak belirlemiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘yurtta sulh cihanda sulh’ anlayışıyla birlikte bu tarih şuur ve mücadele azminin birlik ve berberliğinin Trabzon’u ilk ziyareti olan 15 Eylül 1924’te ifade ettiklerinin benzerleri de günümüzde yaşanmaya, yaşatılmaya devam edilmektedir” şeklinde konuştu.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’u ziyaretinin 91. Yıldönümü kutlamaları Başkan Gümrükçüoğlu’nun konuşmalarının ardından günün anısına düzenlenen spor müsabakalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap