SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Atatürk tekrar yerinde

Atatürk tekrar yerinde

13 Mayıs 2015 Çarşamba - 16:28




Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919’da Samsun'a ilk adımını attığı bölge olan Tütün İskelesi'nde yer alan Atatürk ve 18 silah arkadaşı balmumundan





Atatürk ve 18 silah arkadaşı ile kendilerini karşılamaya gelenlerin balmumundan heykelleri, 3 Nisan’da, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince bakımları yapılmak üzere yerlerinden alındı. Heykellerin bakımları, ünlü heykeltıraş Adil Çelik tarafından kendi atölyesinde yapıldı. 40 gün süren bakım sonucu yenilenen heykeller, Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından yeniden yerlerine konuldu.

Yapılan bakım çalışmaları hakkında bilgi veren Adil Çelik, “Heykelleri 3 Nisan günü atölyemize aldık. Yaklaşık 40 günlük bir bakım çalışmamız oldu. 24 heykelin bakım çalışmasını en kısa sürede yapmaya çalıştık. İlk önce bakım onarım olarak düşünüyorduk ama baya bir yenileme çalışmamız oldu. 19 Mayıs 1919’u en iyi anlatan panaromik bir açık hava müzesi burası. Bunu en iyi şekilde yansıtmamız gerekiyordu. Bu seferki yapmış olduğumuz çalışmalarda ilaçlama dediğimiz tekniği en son uygulamadık. Üzerindeki objeler daha doğal kalsın istedik. İlacın altında bir şeyleri kamufle etmektense bu şekilde daha naturel olsun istedik” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap