SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Artvin’in dağları bizden sorulur!

Artvin’in dağları bizden sorulur!

10 Şubat 2013 Pazar - 09:21




Artvin Belediye Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren dağcılık ekibi, düzenlenen 8 aşamalı kış temel kampı eğitimlerinin beşincisini tamamlayarak A





Artvin Belediye Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren dağcılık ekibi, Erzurum'da düzenlenen 8 aşamalı kış temel kampı eğitimlerinin beşincisini tamamlayarak Artvin'e döndü. Erzurum dönüşü Atabarı Kayak Merkezi'nde 2 gün kampa giren dağcılar, Keçi Dağı'na derin karda yürüyüş eğitimleri yaptı. Buradaki kampın ardından  Artvin  Belediyesi'ne gelen dağcılar, Belediye Başkan Yardımcısı Zafer İnce ve  Artvin  Belediye Spor Kulübü yöneticisi Uğur Delikanlı'yı ziyaret ederek eğitim ve kampla ilgili değerlendirmede bulundu. Grup lideri Soner Özçelik, dağcı arkadaşları Fatih Üver ve İkram Yer ile Karçal Dağları'na yapacakları tırmanış için son aşamaya yaklaştıklarını belirterek,  Erzurum'da, karda yürüyüş teknikleri, çığ testi, çığ bilgisi, beslenme, hipodermi, dehidrasyon, yön bulma, çadır kurma teknikleri ve teknik aletleri kullanma konusunda eğitim aldıklarını söyledi. Atabarı Kayak Merkezi'ndeki 2 günlük kampta, Erzurum'daki eğitimleri tekrarladıklarını ve Keçi Dağı eteklerine doğru derin karda yürüyüş antrenmanı yaptıklarını anlatan Özçelik, "15-23 Şubat'ta yine Erzurum'da yapılacak 8 aşamalı kış temel eğitiminin 6. etabına katılım için bir tekrar yaptık diyebilirim" dedi. Özçelik, Karçal Dağı'na 25 Şubat'ta tırmanış yapmayı düşündüklerini kaydederek, Erzurum'daki 6. etap eğitimin ardından Eylül ayına kadar başka eğitim olmadığını, bu sürede Ağrı, Kaçkarlar ve Gürcistan Rusya arasında bulunan Kazbeki Dağları'na tırmanış yapacaklarını söyledi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap