SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Artvin'de gazlı pazar!

Artvin'de gazlı pazar!

21 Şubat 2016 Pazar - 18:08




Vatandaşlar önceki gün polis eşliğinde Cerattepe’ye çıkarılan şirketin iş makineleri, konteyner ve tel örgü nedeni ile tedirgin.





Halk, şantiye alanına basın dahil kimsenin sokulmadığı ormanda şirketin ağaç kesimi yapıp yapmadığını görmek için yürüyüşe geçti. Vatandaşların tepkisiyle birlikte gözaltılar da başladı.

KADINLAR EN ÖNDE YÜRÜDÜ

Sadece Türk bayraklarının taşındığı yürüyüşte kadınlar ön safta yürüdü. “Cengiz kaç, kadınlar geliyor” sloganı atan vatandaşlar vali konağının önünden geçerken Artvin Valisi Kemal Cirit’i bir kez daha istifaya çağırdı.

SADECE ORMANI GÖRMEK İSTEDİLER

Binlerce vatandaşın yürüyüşü, Artvin Devlet Hastanesi’nin önündeki polis barikatı ile engellendi. Kalabalık durduktan sonra müzakereci polis şefi Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ile konuşarak dağılmalarını istedi.


Karahan ise yürüyüş yapmalarının anayasal hak olduğunu, sadece Cerattepe’ye çıkmak ve ormanın durumunu görmek istediklerini söyledi. Polisin yol keserek halkı engellemesinin hukuka aykırı olduğunu belirten Karahan, niçin izin verilmediğini sordu. Polis şefi “Güvenliğiniz için” yanıtını verince, Karahan ve beraberindeki kadınlar, “Şirketin adamları bize saldıracak mı? Siz halkın güvenliğini sağlamak ile yükümlü değil misiniz? Buyurun, polis araçları önde, biz arkada, beraberce gidelim” dedi. Ancak izin verilmedi.

ARTVİNLİLER BAŞBAKANDAN RANDEVU İSTEDİ

Bu arada Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, polis şefine ve gazetecilere “Bugün kadınlar önde. Çok masum bir isteğimiz var. Polisin kendi araçlarıyla Cerattepe’ye çıkmak istiyoruz. Oradaki durumu gözlerimizle görmek istiyoruz. Bize söylenen her şeyin yalan olduğunu biliyoruz. Az önce Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan da randevu talep ettik. Birkaç gün içinde cevap bekliyoruz. Biz harekete geçtiğimizde yüzlerce polisi buraya yığmayı başaranlar bu kadar kadını yukarı götürmeyi beceremiyorlar mı? Biz oraya yürüyerek de çıkarız. Biz dağlarda yaşayan insanlarız” dedi.

İlerleyen dakikalarda ön saftaki kadınlar ile Çevik Kuvvet polisleri arasında münakaşa başladı. Bu andan itibaren kadınlar ile polis arasında arbede yaşandı.

HALKI GAZA BOĞDULAR


Arbede çıkınca kalabalık polise yuhalayarak tepki gösterdi. Çevik Kuvvet halka çok sayıda gaz bombası attı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap