SON DAKİKA



Haber > Artvin > Vasfi Kurtoğlu; ''Görevi her şeyi Kabullenerek aldım!''

Vasfi Kurtoğlu; ''Görevi her şeyi Kabullenerek aldım!''

Karadeniz Özel

03 Şubat 2020 Pazartesi - 12:17




Borçları büyük kendisi küçük Arhavi için İlçe Belediye Başkanı Vasfi Kurtoğlu net konuştu...





// Karadeniz Özel // Eser HACISALİHOĞLU //  Karadeniz’in doğa harikası yerleşim yerlerinden biri Arhavi. Kendi gelenek görenekleri içerisinde Anadolu kültürünü buram buram hissedeceğiniz bir ilçe. Bu güzel ilçenin kadim insanlarının geleceğe dair güzel hayalleri var. Karadeniz Gazetesi olarak bu hayallere kulak verdik. Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurtoğlu, Arhavi için hedeflerini anlattı ve ‘görevi her şeyi kabullenerek aldım’ dedi

EKSİSİYLE ARTISIYLA ANLATTI

Karadeniz Gazetesi olarak Spor Koordinatörü Nihat Erence, Başkan Danışmanı Ahmet Firidin, Yazar Tevfik Kaynar ve gazetemizin emekçileri ile Artvin’in Arhavi ilçesinde, İlçe Belediye Başkanı Vasfi Kurtoğlu’nun misafiri olduk. Arhavi ile ilgili tüm sorunları ve yapmayı planladığı projeleri eksisiyle, artısıyla anlatan Başkan Kurtoğlu, samimi açıklamalarda bulundu. Hedefinin çay paketleme faaliyeti ile para kazanmak olduğunu aktaran Kurtoğlu, bu parayı şehir için önemli projelerde harcamayı hedefliyor. İşte Başkan Vasfi Kurtoğlu’ndan satır başları şöyle:

ARHAVİ İÇİN ÇAY BÜYÜK KAYNAK

“Benim kapım asla ve asla hiçbir zaman kapanmaz. Kim isterse buraya yanıma gelebilir. Arhavililer burayı bana 5 yıllığına emanet etti. Ben Arhavi’nin 1 lirasını kimseye yedirmem. İmkan oldukça yardım etmeye çalışırım. Çarkı döndürmeye çalışıyım, spora destek olacağım, belediye işlerini de yapacağım. Hedefim 2005 ton çay satmak, 2 liradan kilosunu satsam 5 milyon para eder. Bu Arhavi için büyük bir kaynaktır. İnşaat mühendisi olduğum için görmediğim şeyin adımını atmam.”



BİZ DEDİĞİMİZDE İNANMADILAR

“Bu görevi aldıysam her şeyi kabullenerek aldım. Ben seçim öncesi 30 milyon liranın üzerinde borç var dediğimde yok 17 milyon+bir miktar da piyasa borcu var dediler, 20 milyona yakın borç var dediler, şu anda borç 40 milyona yakın. Bunun da 8 milyona piyasaya borç, geçen yıl bu paranın 1 milyon 700 bin lirasını ödedik. Rutin belediyeciliğini yapmak zorundasınız.”

TORPİLİNE GÖRE MAAŞ VERMİŞLER

“550 bin lira mertebesinde iller bankasından gelen bir para var, bizde bu paraya 100 bin TL ilave ediyoruz, memur işçi maaşını ödüyoruz. 117 tane personelimiz var, benim aldığım personellerin tümü asgari ücretle başlamıştır. Önceden burada kim işe başladıysa torpiline göre para verilmiş, torpiline göre değil de yaptığı işe göre para vereceksiniz. Bir adamın parti de adamı varsa iyi para alacaksa yaptığı iş de bir şeye benzemiyorsa yazık günahtır. Bekçilik yapan elemanlar var 3500 TL maaş alıyorlar hiçbir katkılar yok belediyeye. Ankara, İstanbul çok farklı iller biz Arhavi’de küçük bir ilde bunlar oluyorsa diğer büyükşehirlerin Allah yardımcısı olsun. 32 milyon resmi kurum borcu var, resmi kurum borcu olunca da her gün faiz çoğalıyor.”

ÇAYKUR IŞIK TUTACAK

“Çay fabrikası projemiz var, Çaykur Genel Müdürlüğünle sözleşme yapıldı. 5000 ton üzerinden 2 yıllık sözleşmemiz var, paketleme fabrikamızı kuruyoruz. 15 kişi civarında personel olacak. Çaykur’dan aldığımız çayları paketleyip ‘Arhavi’ adında hem hemşerilerimize internetten satış yapacağız hem belediyelerimize satış yapacağız. Burada Ak Partili belediyelere de mal satacağım. Arhavi Belediyesi olarak devlete asla rakip olamayız, Çaykur bize yol gösterecek, ışık tutacak, üreteceğimiz çayların kalitesi için onlardan bilgi alacağız.”

ÇAYKUR VE SÜTLÜOĞLU

“Ben, yöneticilik anlayışım gereği hiç kimseyi eleştirmem, zaten eleştirerek de kimseyi bir yere götüremezsin. Çaykur eski genel müdürü İmdat Sütlüoğlu benim yakın arkadaşım, bana göre Çaykur’da çok başarılı olmuştur, Çaykur’u belirli bir yere getirmiştir.”

YAŞLI BAKIM EVİ PROJEMİZ VAR

“Yaşlı bakım evi projem var, Avrupa birliği fonundan bir kaynak yaratma düşüncesindeyiz. Bu projeyle ilgili Almanya’nın bir ilçesiyle kardeş ilçe olacağız. Arhavi’de bir dernek kurduk, Avrupa Anadolu Emekliler derneği adı altında bir dernek kurduk, aynı şekilde Almanya’da da kuruldu. Nisan ayının başında Almanya’dan Ankara’ya 30 kişilik bir kafile davet edeceğiz bir toplantı yapacağız akabinde bizde buradan kalkıp Almanya’ya gideceğiz orada da bir toplantı yapacağız ve 150 yataklı bir yaşlı bakım evi olarak yapacağız. Bunun 100 yatağını Avrupa’ya ayıracağız, 50 yatağını ise normal otel hizmeti şeklinde hizmete sunacağız ve herkese gelip burada kalabilecek. Yurtdışından gelen insanlar bizim insanlarımızla kaynaşarak güzel bir yaşam sürecekler. Bundan dolayı hem istihdam sağlamış olacağız, hem yatırım yapmış olacağız hem Avrupa’ya açılmış olacağız hem de para vermeden Avrupa fonundan yararlanmış olacağız.”

ÇAYDAN KAZANDIĞIMIZ PARAYLA…

“İnşallah havalimanın da hedefim 3 sene içerisinde orayı bitirebilmek. Yerimiz belli ama şu anda söylemek doğru olmaz. 2 önemli projem var birisi Çay diğer de Yaşlı bakım evidir. Bunların dışında terminal projemiz var yapılacak, çaydan kazandığımız parayla orayı yapacağım. Yaklaşık 3 km civarında yürüyüş bandı projemiz var yine aynı şekilde çaydan kazandığım parayla orayı yapacağım, şu anda mali yollarımda bayağı sıkıntım var.  5 metre küp beton alabilirsek mahalli yollarımızı da iyileştirmiş olacağız ve dolayısıyla da Arhavi’ye bir dönem daha damga vurmuş olacağız.

Beğendim
2
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap