SON DAKİKA



Haber > Artvin > Türkiye’nin en yüksek barajı Yusufeli Barajı Ocak 2024’te enerji üretecek

Türkiye’nin en yüksek barajı Yusufeli Barajı Ocak 2024’te enerji üretecek

24 Ekim 2023 Salı - 12:20




Yusufeli Barajı'nda, su yüksekliğinin 711 metreyi geçmesiyle elektrik üretimine başlanması hedefleniyor. Barajın, yıllık 6 milyar lira katma değer sağlaması öngörülüyor.





SU YÜKSEKLİĞİ 701 METRE

Artvin'de Çoruh Nehri üzerine inşa edilen, 275 metre gövde yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek barajı Yusufeli'de, su yüksekliği 701,78 metreye, depolanan su miktarı ise 1 milyar 794 milyon metreküpe ulaştı. Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundu.

TEST EDİLİYOR

Belediye Başkanı Eyüp Aytekin yakın zamanda barajın tamamen su dolacağını vurgulayarak "Barajın su doluluk oranı olarak 711 kotuna kadar dolması gerekiyor. Şu an 701 metreyi aştı. 10 metre daha dolması gerekiyor. Tek türbinin ıslak testleri yapılıyor, elektrik üretmeye başladı” dedi.

ÜRETİM OCAKTA

Başkan Aytekin “Önümüzdeki aylarda diğer türbinleri de devreye girerek, ülkemizin enerjisine katkı verecek. Bundan dolayı mutluyuz. Ocak ayı itibarıyla tamamen elektrik üretimine başlayacak. Elektrik etüt dairemize burası devredilecek" ifadelerini kullandı.

HABER: SAFİYE SELÇUK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap