SON DAKİKA



Haber > Artvin > Mençuna Şelalesi ziyaretçi akınına uğruyor

Mençuna Şelalesi ziyaretçi akınına uğruyor

20 Haziran 2023 Salı - 10:17




Artvin'in Arhavi ilçesinde önemli turizm destinasyonlarından biri olan Mençuna Şelalesi, ihtişamlı görüntüsü ve çevresindeki zengin bitki örtüsüyle ziyaretçi akınına uğruyor.





Artvin'in Arhavi ilçe merkezine 28 kilometre uzaktaki Kamilet Vadisi'nde 92 metre yükseklikten dökülen Mençuna Şelalesi, doğal yapısı ve manzarasıyla doğa ve fotoğraf tutkunlarından yoğun ilgi görüyor.

Mençuna Şelalesi, dereler üzerindeki kesme taşlardan yapılmış tarihi köprüleri ve yağmur ormanlarındaki gibi zengin ve gür bitki örtüsüyle kaplı doğal güzellikleri bir arada barındıran Kamilet Vadisi'nin en dikkat çeken yerler arasında bulunuyor. Her yıl binlerce turisti ağırlayan şelaleye, sık ağaçlarla çevrili 1 kilometre uzunluğundaki yaklaşık 10 dakikalık yürüyüş yolundan ulaşılıyor. Eriyen karlarla birlikte coşkun bir şekilde akan Mençuna Şelalesi havadan görüntülenirken, muhteşem manzarasıyla görenleri kendine hayran bıraktı.

Arhavi ilçesinde 22 Temmuz 2021'de meydana gelen sel afetinde ağır hasar gören ve birçok kısmı tamamen kopan Arhavi Mençuna Şelalesi yolunun Çifteköprü'den itibaren 4 kilometrelik kısmında ortalama 6 metre genişliğinde yol onarım çalışmaları tamamlanırken, şelale yeniden ulaşıma açılmış oldu.

“Türkiye’nin hatta dünyanın bir çok ülkesinden insanlar geliyor”

Bölge halkından Soner Gündüz gelen şelaleyi görmeye Türkiye'nin ve dünyanın her yerinden görmeye gelen turistler olduğunu söyledi. Gündüz "Burayı tanıtıp yöresel ürünler hakkında bilgi veriyorum. Etrafta çöp birikmemesi için elimden gelen gayreti sarf ediyorum. Şelalemiz bölgemizin en yüksek şelalelerinden bir tanesi. Hafta sonu genellikle Artvin ve çevrelerinden geliyorlar, ama hafta içi ise farklı tür şirketlerinden Akdeniz, Ege, Marmara gibi Türkiye’nin her yerinden hatta yurt dışında Rusya, Ermenistan gibi ülkelerden turistler şelaleyi görmeye geliyor” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap