SON DAKİKA



Haber > Artvin > Fikirleri yok saymıyoruz!

Fikirleri yok saymıyoruz!

19 Şubat 2018 Pazartesi - 11:24




Yusufeli Barajı ve HES inşaatındaki yerleşim alanlarında inceleme yapan DSİ Genel Müdürü Murat Acu, “Orada yaşayan vatandaşlarımızın fikirlerini yok s





DSİ Genel Müdürü Murat Acu ve Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, “Yusufeli Barajı ve HES” inşaatı ile proje kapsamında Yusufeli ilçesinde devam eden yeni yerleşim alanlarında incelemelerde bulundu. Yapılan ziyarette DSİ Genel Müdürü Murat Acu, “2017 sonu itibariyle yeniden yerleşim projesi genelinde kamulaştırılacak toplam 864 hektar alanın 596 hektarını kamulaştırarak, alan bazında yaklaşık yüzde 70'lik gerçekleşme sağladık. Ayrıca alt yapı işlerinde projenin ilk kısmının Haziran 2017'de geçici kabulünü yaptık. Yeniden yerleşim çerçevesinde 3. bölgedeki işlerin 334 adet konut, 6 adet iş yeri, 1 adet 24 derslikli lise, 1 adet sağlık ocağı ve İlçe Jandarma Komutanlığından oluştuğunu ifade etti” dedi.

GÖL MANZARALI OLACAK

İnşası süren Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yerinin göl manzaralı olacağını vurgulayan Acu, “Yusufeli Barajı Türkiye'nin en yüksek barajı olma özelliğini taşıyacak olup, barajın suları altında kalacak Yusufeli için yeni bir şehir inşa ediliyor. İnşası süren yeni ilçe ise göl manzaralı olacak. İlçe yeniden inşa edilirken orada yaşayan vatandaşlarımızın fikirlerini yok saymıyoruz. Onların da memnun olacağı şekilde Yansıtıcılar ve Sakut Deresi olarak belirlenen yeni yerleşim alanında göl manzaralı yeni Yusufeli için çalışmalarımız bütün hızıyla sürüyor. Yusufeli Barajı üreteceği enerjinin yanı sıra diğer barajlara da su kaynağı olacaktır” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap