SON DAKİKA



Haber > Artvin > DOĞASIYLA İNSANIYLA ZİYARETCİLERİ BÜYÜLÜYOR

DOĞASIYLA İNSANIYLA ZİYARETCİLERİ BÜYÜLÜYOR

19 Nisan 2018 Perşembe - 09:55




Sakin şehir unvanını alan Artvin’e bağlı Şavşat ilçesi, tüm dünyanın ilgisini kazandı.





Artvin’in doğa harikası ilçesi Şavşat sakin şehir unvanını aldıktan sonra turist akınına uğruyor. Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, ilçedeki çalışmalar ve turizm faaliyetleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Şavşat Karadeniz’in doğasını yansıtan en güzel ilçelerden biri olarak dikkat çekiyor. Sakin yaşam ve doğal faktörleri nedeniyle dünyanın dikkatini çeken Şavşat ilçesi Cittaslow unvanını alarak dünya kentleri arasına ismini yazdırdı. Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, sakin şehir unvanını alma süreci hakkında Artvin temsilcimiz Aydın Tatar’a konuştu. Öztürk, ilçenin daha da prestij kazanması adına yürütülen çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulundu. İşte Başkan Öztürk’ün açıklamaları…

 İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK

“Şavşat doğal güzelliği ile her zaman dikkat çekmiş bir ilçemizdir. Bu doğal güzellik nedeniyle dünyanın da dikkatini çekti. Kentte yaşam koşulları kültür faaliyetleri ideal biçimde devam etmektedir. Cittaslow kenti olmak için 70 adet koşul bulunmaktadır Şavşat bu koşullarını yerine getirmiş olan bir kentimizdir. Bu koşulların içinde bulunan bisikletli yürüyüş yolumuz mevcut değildi inşallah en yakın zamanda da yürüyüş yolumuz hazır olacaktır. Cittaslow unvanını aldıktan sonra kentimize dünyanın her yerinden turist gelmeye başladı bizler de bu turistlerin ihtiyacını gidermek için bütün olanaklarımızı seferber etmiş durumdayız.”

BUGÜNÜN ORTAKLARI


“’Çocukların kıymetini bilen, onlara önem veren milletler iyi bir nesil yetiştirmiş olurlar’ bilinci ile Belediye Meclisi tarafından alınan karar gereği 2014 yılında katılımcı yönetim olarak Çocuk Belediyesi Projesi hayata geçirilmiştir. Hazırlanan yönerge gereğince 75 çocuktan oluşan Çocuk Belediyesi kendi meclisini İlçe Seçim Kurulu Görevlileri gözetiminde kurdukları sandıklarda oy kullanarak seçtiler ve 9 meclis üyesi ile çalışmalarını aktif olarak sürdürmektedirler. Çocuklar, yarının büyükleri olarak değil bugünün ortakları olarak fikirlerini beyan etme olanağına sahip oldular.”

GELECEĞiMiZ PARLAK

“Kentimizde 3 ve 4 yıldızlı olmak üzere oteller açıldı, köylerde Gungalo evleri ve pansiyonlar hizmet vermektedir. Karagöl başlı başına bir turizm cenneti olarak zaten adından dünyada söz ettirmiştir. Turizm olarak özel girişimcilerden ve turizmcilerden bölgemize yatırım yapmalarını beklemekteyiz. Sadece yaz aylarında turist çekmek yerine kış turizmine de önem vermekteyiz kışın kar üstünde yapılan karakucak güreşleri ve çeşitli festivaller ile etkinlik yapmaktayız. Dünyanın çeşitli ülkelerinden sporcularımız kentimize gelmektedirler. Şavşat’ın turizm açısından önü çok açık olan ve geleceği parlak olan bir ilçemizdir.

KÜLTÜR MOZAİĞİ OLUŞTURULDU

“Kadın Sosyal Yaşam ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen üretimler hem aile bütçesine katkı sağlamakta hem de belli işlemler sonucunda ürünlere değer katılmakta, bazen kullanılamayacak durumdaki ürünler tekrar kullanıma sunulmaktadır. Atölyelerde geleneksel el sanatlarından kilim, sepet, şal, cecim, bıçak, toprak ve ahşaptan yapılan mutfak ürünleri üretimi yapılarak, çok ucuz malzemeler, el becerisi ve sanatsal maharetlerle paha biçilmez ürünlere dönüştürülmekte, çok az harcama ile değerli ürünlere sahip olunmakta, üretim aşamasında yapılan alımlarla ticari hareketlilik sağlanmakta, üretilen ürünlerle yörenin gelenek ve görenekleri yaşatılmakta, ilçenin tanıtımı amaçlanarak satışa sunulmaktadır. Kadınlar bu merkezde içindeki yetenekleri keşfederek ortaya çıkarmakta, farkındalıklarını ve birikimlerini zenginleştirerek üretip gelir elde etmektedirler. Cittaslow markalı ilçenin kadınları merkezde düzenlenen eğitimlerde rehabilite olmakta, yalnızlıktan kurtulmakta, dostluklar kurarak sosyal çevre edinmekte ve özgüven kazanarak kültür mozaiği oluşturulmaktadır.”


POSOF HUDUT YOLU MUAZZAM KATKI SAĞLAR

“Ardahan Posof Kara Hudut Kapısı’ndan Karagöl üzerinden Şavşat’a ulaşım daha yakın bir mesafeden gelinmektedir. Bu konuda bir çalışmamız mevcuttur. Eğer gümrük kapısından Şavşat üzerinden olacak şekilde bu yol açılırsa kentimize büyük katkısı olacaktır. Posof Kara Hudut Kapısı’ndan kentimize gelecek olan vatandaş veya herhangi bir vasıta 70 km daha az yol kat ederek ulaşabilecektir. Bazı tur firmalarının ve yurt dışına giriş çıkış yapan ithalat ihracat firmalarının da bu kısa yolu tercih edeceklerini düşünürsek kentimize muazzam derecede katkı sağlayacaktır. Bu konuda girişimlerde bulunduk ve bu yolun açılması gerektiğini her platformda belirtmekteyiz. Şavşat’ın geleceği ve Artvin ekonomisinin canlanması için kara hudut kapısından bu yol muhakkak açılmalıdır.”

SAHARA MUTLAKA OLMALI

“Şavşat turizm açısından dikkat çekerken kent merkezine ulaşımda zaman zaman zorluklar yaşanmaktadır. Sahara Dağı Tüneli, bu sorunun aşılması amacıyla mutlaka yapılmalıdır. Bu konuda devletimiz gerekli çalışmayı yürütmüştür başta Artvin Milletvekili İsrafil Kışla bu konuda hassas davranarak bu isteğimizi takip ederek proje aşamasını bitirmişlerdir.  Sayın Kışla’ya ilçe adına yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ederim. Eğer bu tünel biterse kentimize ulaşım daha kolay olacaktır. Sağlık sektörü açısından ilçemizde yaşanan bazı sıkıntılar da bu şekilde giderilmiş olacaktır. Ardahan kenti bize yakın olan bir ilimizdir bu nedenle Ardahan’a gelen bir vatandaş bu tünelin açılması ile rahatlıkla ilçemizi ziyaret edebilecektir. Şavşatlının en büyük beklentisi Sahara Tünelidir.”

SORUNLARLA MÜCADELE EDİYORUZ


“Belediyecilik kavramına farklı bakmaktayız bir belediyenin umumi görevi arasında yol, su, kanalizasyon ve çöp sorunudur bunlar umumi olarak yapması gereken görevlerdir. Biz bunları yaptığımız gibi bunların dışında neler yapabiliriz, ona bakmaktayız. Sosyal ve kültürel anlamda hizmetlerimizi sürdürmekteyiz kentimizin alt yapısından üst yapısına kadar bütün sorunları ile mücadele ediyoruz. Özellikle Ak Parti Artvin Milletvekilimiz Sayın İsrafil Kışla’nın büyük katkıları ile projelerimizin birçoğunu gerçekleştirmekteyiz. Size de bu önemli projelerden bahsedeceğiz.”

EN iYiSiNi HAK EDiYORLAR

“Şavşat şehir merkezinden geçen ağır vasıta araçları nedeniyle zaman zaman sıkıntı çıkmaktaydı bu nedenle bir çevre yolu yapıldı. Bu çevre yolu ile kent merkezi nefes aldı. Şimdi kent merkezini karayollarından devir alarak tamamıyla düzenlemeye gideceğiz kentimizin görseline önem veriyoruz.

Bu doğaya laik yaşanabilir bir kent oluşturmaktayız. İmarımızı yenileyip tamamıyla ilçenin çehresini doğaya uygun bir şekilde imar etmekteyiz . Şavşat ilçesinde yaşayanlar hizmetin en iyisini hak ediyorlar bunun için belediye olarak tüm ekip arkadaşlar ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz.”

EFKAR TEPESİ’NE SAYILI GÜNLER


“Kardeş Belediye, Konya Selçuklu Belediyesi’nin yapımını üstlendiği 4000 M2 alanı kaplayan ve içerisinde sosyal tesis, yürüyüş yolu, çocuk oyun parkı ve oturma alanları bulunan parkın yapımı 2016 yılında başlamış olup,  Efkar Tepesi ismindeki bu yerin % 90’lık kısmı tamamlandı. Şavşat ilkbaharda açan çiçekler ile birlikte hizmete açılacak.

YENi TERMiNAL 2018 SONUNDA

“Kardeş Belediye Bursa İnegöl Belediyesi’nin yapımını üstlendiği yeni terminal binası çalışmaları devam ediyor. Yeni Çevre Yolu’nun kenarına yapılacak bina için dolgu çalışmaları tamamlanmış durumdadır. DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak duvar yapım çalışmaları sonucunda 2018 yılı sonunda hizmete açılacaktır.”

ŞAVŞAT’IN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

“Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Ak Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla’nın destekleri ile uygulamaya geçen proje kapsamında Şavşat’ın çehresi değişecek. Kültür evi, çocuk oyun parkı tamamlanan projenin oturma alanları yapımı devam etmektedir. 2018 yılı ortalarında tamamlanması planlanmaktadır.”


DEMOKRATİK PLATFORM

“Cittaslow (Sakin Şehir ) ilçesinde yaşayan çocukların kent yönetimindeki rolünün güçlendirilmesi ve yönetime aktif olarak katılabilmeleri, istek ve önerilerini dile getirmede özgüven sahibi olabilmeleri, kendi kültürel ve ahlaki değerlerini öğrenebilmeleri ve geleceğe güvenle bakabilmeleri bakımından “Çocuk Dostu Kentler” yaratmak için kurulmuş demokratik bir platformumuz var. Bu proje sayesinde çocukların demokratik yaşama katılımlarını hedefliyoruz”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap