SON DAKİKA



Haber > Artvin > Artvin’de inşaatın temel kazısı sırasında istinat duvarı çöktü

Artvin’de inşaatın temel kazısı sırasında istinat duvarı çöktü

25 Şubat 2021 Perşembe - 15:53




Kazma işlemi esnasında istinat duvarının çökmesi üzerine, bölgede bulunan 14 katlı binada yaşayan 52 hane tedbir amacıyla tahliye edildi.





Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Yeniyol Mahallesi'nde bulunan bir inşaatın temel kazma çalışması sırasında, istinat duvarı çöktü.

Bölgede çalışma yapan kepçenin bir kısmı yıkılan duvar ve kayan topraklar nedeniyle toprak altında kalırken, operatör ise iş makinesini terk ederek son anda kurtuldu.

52 HANE TAHLİYE EDİLDİ

Çökmenin meydana geldiği alanın üst tarafın bulunan 14 katlı binada yaşayan 52 hane tedbir amaçlı boşaltıldı. Polis ve belediye ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Öte yandan, olayın yaşandığı Yeniyol Mahallesi'nde bulunan Çoruh Caddesi karayolu trafiğe kapatıldı.

İNCELEME BAŞLATILDI

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri kazı sırasında çöken istinat duvarının hemen üst bölümünde bulunan 14 katlı binada yaptığı inceleme sonrası, bir hafta süreliğine tedbir amaçlı binada yaşayanların tahliye edilmesine karar verdi.


İnşaat yetkilileri, can kaybı ve yaralanmanın olmadığı olayı görüntülemek isten basın mensuplarına tepki gösterdi. Tahliye edilen apartmanın durumu, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden gelecek olan akademisyenlerin raporuna göre belirlenecek.

Artvin’de inşaatın temel kazısı sırasında istinat duvarı çöktü #1 Artvin’de inşaatın temel kazısı sırasında istinat duvarı çöktü #2

Artvin’de inşaatın temel kazısı sırasında istinat duvarı çöktü #3

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap