SON DAKİKA



Haber > Artvin > Arhavi buluşması!

Arhavi buluşması!

06 Şubat 2018 Salı - 13:39








2015 yılında Dikyamaç Köyünde kurulan Dikyamaç Köyü Kalkındırma, Eğitim, Kültür, Sanat, Turizm, Müze Geliştirme ve Dayanışma Derneği (Dikyamaçder) Ankara’daki ilk etkinliğini Dikmen Keklik Pınarı Artvin Evi – Livane Restaurantta kahvaltı düzenlediler. Etkinliğe yaklaşık 300 kişilik her yaştan Arhavili katıldı. Dernek Başkanı Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Maksut Coşkun bir konuşma yaparak köyleri ile ilgili daha yararlı işler yapabilmek ve tüzük maddelerindeki icraatları gerçekleştirebilmek için derneğe katılım ve destek istedi.

Birlik ve beraberliğin sağlanması, akraba, eş, dost, hemşericilik dayanışması adına bu yıl ilki gerçekleştirilen organizasyonda hatırı sayılır katılımcı olması ve bunların tamamının Dikyamaç (kamparona) köyünden olmaları dikkat çekici idi. Köylüler kahvaltı sonrasında Ankara’da tulumun ve kemençenin sesini epeyce duyurdular. Geleneksel Laz kültürünün ve oyunlarının tulum ve kemençe eşliğinde halaylar ve horonlar oynayarak hakkını verdiler.

Etkinlik bir sonraki organizasyonun daha çok katılımcı ile yapılabilmesi için Dikyamaç Köylülerinin derneğe maddi manevi destek olmaları talebi ile sonlandırıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap