SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Artık yurt içi yetmiyor

Artık yurt içi yetmiyor

11 Temmuz 2016 Pazartesi - 10:50




TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Artık yurt içi yetmiyor. Yurt dışına gidilecek ki, refah seviyesi üst düzeyde olsun" dedi





Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, iş adamlarına yurt dışı pazarlarına açılmaları çağrısında bulundu. Hacısalihoğlu, iş adamlarının eskisi kadar dünyaya açılamadığını belirterek, yeni teşvik ve destek paketinin ekonomiyi hareketlendirmesini umduklarını söyledi. Bu konuda iş adamlarına da görev düştüğünü vurgulayan Hacısalihoğlu, "‘Burada oturalım, yerimiz sağlam. Aman ona, buna dokunmayalım’ dediğimiz zaman, her yıl bir daire satıp yiyoruz. Bunlar doğru değil. Hareket edeceğiz, çalışacağız ki bir dairenin üzerine bir daire daha koyalım. Böylece hem kendimize hem ülkemize katkımız olsun" ifadesini kullandı.

BU İŞ OLMAZ

Hacısalihoğlu, iş adamlarının eskiden daha hareketli olduğunu kaydederek, "Dünyada bu kadar pazar varken, sadece yakın çevremizdeki pazarlarla uğraşmaya gayret ediyoruz. 'Haydi, gidelim' dediğimiz zaman, dünyanın öbür tarafına gidiyorduk. Artık yurt içi yetmiyor, yurt dışına gidilecek ki, refah seviyesi üst düzeyde olsun. Oturmayla kimse kimseye bakmaz. Gezip görmeli, oralardan ticaret yapmalı, para kazanmaya çalışmalıyız. Yoksa 'Devlet şunu versin, devlet bunu versin'le bu iş olmaz. Taşın altına elimizi sokmamız lazım. Parmağımızla tutarsak bu işler olmaz. Bileğimizle kuvvetli sarılmamız gerek" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap