SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Arkadaşının cesediyle 4 gün yolculuk yaptı! Kolombiyalı kaçak yolcu ile ilgili yeni detay

Arkadaşının cesediyle 4 gün yolculuk yaptı! Kolombiyalı kaçak yolcu ile ilgili yeni detay

22 Haziran 2023 Perşembe - 15:38




Samsun Limanı açıklarında demirleyen ‘Katya ATK’ isimli gemide cesedi bulunan Kolombiya uyruklu Manuel Javier Cortes’in (56) üzerine çapa zinciri düştüğü belirlendi. Arkadaşının cesediyle 4 gün boyunca yolculuk yapan, emniyetteki ifadesinde her şeyi tek tek anlattı.





Kolombiya’dan yola çıkan ‘Katya ATK’ isimli geminin personeli, 20 Haziran günü, ambardaki kapının mührünün kırık olduğunu fark edip, kaçak yolcu olma ihtimaline karşı kontrol etti. Samsun'a 3 mil uzaklıkta yapılan kontrol sırasında Kolombiya uyruklu Manuel Javier Prado Cortes’in cansız bedeni bulundu. Yanında bulunan vatandaşı Luis Antonio Obanda Castro ise gemi personeli tarafından yakalandı. Gemi personeli, durumu polise bildirdi.

Cortes’in cesedi karaya alınarak otopsi için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Yapılan incelemede saklandıkları yerde Cortes’in üzerine çapa demiri düştüğü belirlendi.

Gözaltına alınan Luis Antonıo Obando Castro ifadesinde Belçika’ya gitmek için gemiye kaçak bindiklerini, arkadaşının üzerine de çapa demiri düştüğünü, korktuğu için ses çıkaramadığını ifade etti. Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede savcıya ifade veren Castro, sınır dışı edilmek üzere göçmen bürosuna teslim edildi.

​Öte yandan Cortes’in cenazesi ise ailesine haber verilmesi için Kolombiya Büyükelçiliği yetkililerine bildirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap